concerts
Headphone & Few Bits

music

Headphone & Few Bits

music
WE 27.03.2013 20:30

Muzikaal talent van eigen bodem!

Few Bits (be)


Een band die ons doet verlangen naar lange autoritten en warme zomernachten.
In februari brengt Few Bits een debuutalbum uit op Zealrecords (het label van onder andere Isbells en Marble Sounds). Niet veel later landen ze in Beursschouwburg. Few Bits is de band rond singer-songwriter Karolien Van Ransbeeck, samen met muzikanten Tim Coenen, Jules Lemmens, Peter Pask en Steven Holsbeeks zorgt ze voor hartverwarmende muziek. De sfeer die Few Bits oproept, is breekbaar, subtiel en ingetogen. Maar laat je niet vangen! Op een onbewaakt moment slaat Few Bits toe met imposante gitaren, soul en drive. U bent gewaarschuwd!

Headphone (be)
--


Ook Headphone is de studio ingedonken en staat ongeduldig te trappelen om u het resultaat te laten horen. Door alles overboord te gooien, heeft Headphone hun 'elektronische pop met een randje' opnieuw uitgevonden. Het resultaat klinkt als indietronica met een jazz-stempel en is tot stand gekomen zonder al te veel denkwerk. Ruwer, vuiler, donkerder dan ooit en nooit eerder zo analoog en door gitaren gedreven.
Kortweg: kamikaze!

Headphone scoorde in het verleden flinke radiohits met Ghostwriter, She's Electric, Woods en Miracles. Anno 2013 bestaat Headphone - naast frontman Ian Mariën - uit muzikanten die eerder hun strepen verdienden bij Isbells (Gerd Van Mulders), Zornik (Tom Barbier), Arsenal (Jan Roelkens) en Jef Neve (Toon Van Dionant). Een band met talent!

8:30 pm is the expected start time. The exact timing will be communicated the latest on the day of the concert.