Donna Haraway is een invloedrijk kenniswetenschapster, feministe en sciencefictionliefhebster, die met haar werk een brug slaat tussen wetenschap en fictie. In de jaren 80 raakte ze bekend met werk rond gender, identiteit en technologie waarin ze brak met de heersende trends en de deur openzette voor een vrijmoedig en vrolijk transfeminisme. Haraway is een begenadigd vertelster, die in een tijdperk van rampen een weerspannig en hoopvol universum van krioelende wezens en futuristische transsoorten schetst. De Brusselse filmmaker Fabrizio Terranova zocht Donna Haraway thuis in Zuid-Californië op, leefde enkele weken bijna letterlijk bij haar in en maakte daar een eigenzinnig filmportret van. Terranova laat Haraway in haar eigen leefomgeving spreken en gebruikt aantrekkelijke ensceneringen die de speelse denkgevoeligheid van de wetenschapster op de spits drijven. Het resultaat is een zeldzaam openhartig intellectueel portret van een hoogst origineel denkster.
1h 30min EN > NL / FR
Ontmoet de kunstenaar na de film op 27/05
Tekst & regie Fabrizio Terranova
Beeld Tristan Galand
Klank Nicolas Lebecque
Montage Bruno Tracq
Klankmontage Frédéric Fichefet
Muziek Laurent Baudoux & The Fan Club Orchestra
Geluid Cyril Mossé
Advies & vertaling Isabelle Stengers
Productieleiding Ellen Meiresonne
Presentatie Kunstenfestivaldesarts, Beursschouwburg
Productie Atelier Graphoui (Brussel), , CBA - Centre de l’audiovisuel (Brussel), Spectre Productions (Rennes), Fabbula (Barcelona), Rien à Voir (Brussel)
Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles, Centre de l’Audiovisuel à Bruxelles, Kunstenfestivaldesarts
Fabrizio Terranova leeft en werkt in Brussel. Hij is cineast, activist, regisseur en docent aan de Ecole de Recherche Graphique te Brussel, waar hij samen met anderen de master Récits et expérimentation/Narration spéculative inricht en coördineert. Hij herwerkte zijn experimentele documentaire Josée Andrei, An Insane Portrait tot een boek dat werd uitgegeven bij Editions du souffle. Terranova is een van de stichters van DingDingDong, een vereniging die informatie verzamelt en verspreidt over de ziekte van Huntington. Recent schreef hij Les Enfants du compost , dat als artikel gepubliceerd werd in de collectieve uitgave Gestes spéculatifs (Les Presses du réel, 2015).