Alexis Destoop Northern Drift

film

Alexis Destoop Northern Drift

film screening
WE 09.10.2019 20:30 avant-première

Een antropologisch reisverslag en een retro-futuristisch sci-fi in het bar koude landschap van het hoge Noorden.

Rond de grens tussen Noorwegen en Rusland staan de blinkend nieuwe Gazprom tankstations, de overblijfselen van de Koude Oorlog en de wachttorens samen in het barre landschap. De streek is de eeuwenoude thuis van de inheemse Sami en tegelijk een plek die hoog op de toekomstige geopolitieke agenda staat. Welke naties palmen het Noorden (en de rijke bodem) in bij klimaatverandering?

Northern Drift is een onderzoek dat een onverkend gebied in tijd en ruimte toont, zonder het overmatig te categoriseren. Een antropologisch reisverslag en een retro-futuristisch sci-fi. Een studie van de geografie als een door en door menselijke constructie. Een labyrint waarin verleden en toekomst door elkaar lopen.

Alexis Destoop behaalde na zijn filosofiestudies in België nog een postgraduaat fotografie in Frankrijk. Vandaag woont en werkt hij tussen Brussel en Sydney. In zijn videokunst onderzoekt Destoop beeld en afbeeldingen als taal om de wrijving tussen feit en fictie te bevragen. Sinds enkele jaren speelt het landschap als geproduceerd artefact vaak de hoofdrol in deze bevraging.

Gevolgd door een gesprek tussen Alexis Destoop en schrijver en editor Emiliano Battista.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.