Saodat Ismailova Aral, Fishing in an Invisible Sea - The Haunted

film

Saodat Ismailova Aral, Fishing in an Invisible Sea - The Haunted

film ARTIST TALK
TH 23.11 20:30

Saodat Ismailova ontvouwt haar praktijk door middel van filmvertoningen, discussies en bijeenkomsten met LUCA School of Arts & DocNomads

 

Saodat Ismailova & Carlos Casas Aral, Fishing in an Invisible Sea, 2004, 52 min

Een documentaire over het Aralmeer - ooit één van de grootste meren ter wereld totdat de Sovjet-Unie de waterbronnen geleidelijk verplaatste, waardoor het meer nog maar 10% van zijn oorspronkelijke omvang heeft - en de drie overgebleven generaties vissers op het meer.

Saodat Ismailova The Haunted, 2017, 24 min

Een gefantaseerde ontmoeting met de Turkestaanse tijger die is uitgestorven tijdens de kolonisatie van Centraal-Azië. Vandaag leeft de tijger verder als een heilig oerbeeld in het collectieve geheugen en de dromen van de lokale bevolking.

 

check de vertoning van 'Her Right' in de cinema van Beursschouwburg (gratis en in loop) >>

check de vertoning van 'Zukhra' op vrijdag 24.11 in LUCA School of Arts >>

 

Saodat Ismailova is een Oezbeekse filmmaker en kunstenaar die afstudeerde aan het Tashkent State Art Institute in Oezbekistan en Le Fresnoy National Studio of Contemporary Arts in Frankrijk. Haar films en video-installaties werden onder meer getoond op de Biënnale van Venetië, Berlinale IFF, Rotterdam IFF en CPH DOX. Saodat Ismailova's werken zitten in de collecties van Stedelijk Museum Amsterdam, Centre Pompidou Parijs en Almaty Museum of Arts van Kazachstan en in verschillende privécollecties. In 2022 nam Saodat Ismailova deel aan de tentoonstelling "Milk of Dreams" op de 59e Biënnale van Venetië en presenteerde ze nieuw werk op Documenta XV, waarvoor ze ook het initiatief nam voor het Davra-collectief uit Centraal-Azië. In 2022 ontving ze in Amsterdam The Eye Art & Film Prize.

 

Dit programma werd gemaakt in samenwerking met LUCA School of Arts en DocNomads.

You might also like: