music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
B-SWAP: An Artistic Identity Swap by Beursschouwburg & Les Brigittines

Read more

De andere kant? Ja! We bedoelen de Nederlandstalige kant. Of de Franstalige kant. Het hangt af van welke kant je het bekijkt… ;) Beursschouwburg en Les Brigittines liggen op een dikke kilometer van elkaar en vertegenwoordigen (theoretisch) elk een ander circuit: het Nederlandstalige en het Franstalige. Kunnen we spreken van een artistieke taalgrens? Ziet kunst er aan de andere kant van de grens hetzelfde uit? We gaan op onderzoek en nemen ons publiek mee! Hoe gemakkelijk vinden we de weg naar ‘de andere’?

En daarom ruilen we van huis. Enkele dagen lang trekt Beursschouwburg met man en macht en muis en kunstenaars naar het huis van Les Brigittines. En vice versa. Wat als we in de Ortsstraat de telefoon opnemen met de woorden: “Bonjour, Les Brigittines”, terwijl in de Kleine Brigittinestraat “Met Beursschouwburg, goeiemorgen” weerklinkt?

Dus als je ons zoekt: wij zijn ergens anders. Met een fantastisch artistiek programma én … een spel. We nodigen alle Brusselaars en Brusselse organisaties, overheden, bedrijven,… uit om me te ruilen, delen en ‘swappen’ dat het een lieve lust is. De opdracht? Neem eens de plaats in van een andere: je buurman, je partner of je collega-directeur bij een andere instelling.

De confrontatie met ‘het andere’ is sowieso verrijkend en doet je de eigen identiteit in vraag stellen. B-swap for life!