music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
BRDCST BY NGHT
BRDCST BY NGHT Aisha Devi + crat

music

BRDCST BY NGHT Aisha Devi + crat

concert dj set
FR 05.04.2019 22:30

Zwitserse sopraan en producer-sjamaan.

Aisha Devi creëert haar eigen universum, waarin haar transcendentale stem centraal staat en radicale trance, deconstructieve rave beats en r&b-invloeden elkaar ontmoeten. Haar muziek is spiritueel en tegelijk rebels, ze doorbreekt muzikale barrières en doorkruist dimensies. Als Zwitserse met Nepalese en Tibetaanse roots, smeedt ze een interculturele identiteit die zich volop reflecteert in haar werk.

In 2013 maakte ze haar intrede als medeoprichtster van het label Danse Noire dat opstandige clubmuziek uit de hele wereld ondersteunt. Hierop verscheen ook haar eerste single ‘Aura 4 Everyone’ en haar samenwerkingen met IVVVO en Vaghe Stelle. Twee jaar later zag Devi’s debuut ‘Of Matter and Spirit’ het licht, een politiek en filosofisch statement. Daarop volgde afgelopen jaar het prachtige ‘DNA Feelings’, een album waarmee ze aantoont hoe muziek de fundamenten van onze materiële wereld en het DNA van ons wezen kan veranderen.

crat is het kloppende hart achter het avant-garde electronica label MONTAGE, waar onder andere Partners en épong al werk op uitbrachten. Zijn dj-sets gaan van klassieke hardcore en jungle tot avant-garde clubmuziek en hebben steeds een politiek-sociale ondertoon.

23:00 - 23:30 Crat 
23:30 - 00:30 Aisha Devi 
00:30 - 03:00 Crat 

Deel van BRDCST, het indoor stadsfestival van Ancienne Belgique.