music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
caner teker — killjoy

performance

caner teker — killjoy

performance
TH 12.12 20:30
FR 13.12 20:30

Mourning through the Moira, where intimate labor meets profound grief. Comment end  

In deze voorstelling onderzoekt caner teker rouw en verdriet via de figuur van de Moira. Een Moira is iemand die wordt ingeschakeld om voor anderen te rouwen.

Samen met danser Élie Autin kruipt caner in het lichaam van een Moira die klaagliederen zingt om de familie troost en afleiding te bieden. Hen zoemt in op de dienstensector, emotionele arbeid, migrantenarbeid en performatief werk en integreert eigen ervaringen als Duits-Turkse persoon en herinneringen aan het afscheidsritueel van hun grootmoeder.

Hoe verhoudt deze emotionele arbeid zich met theater en de podiumkunsten? Hoe creëren we ruimtes voor rouw, en wie rouwt om wat? In de black box van het theater bevragen Caner en Élie de traditionele ruimtelijke hiërarchieën in relatie tot het publiek.

Rouw wordt hier gezien als een gezamenlijke transformatie, waarbij iedereen als actieve getuige betrokken is en de uitkomst open blijft.

over

caner teker is een survivor, ondersteuner en choreograaf. Hun performances verkennen thema's als parasitisme, transformatie en de creatie van autobiografische werelden. Door het manipuleren van ruimte, tijd en het lichaam, creëert hen beelden over persoonlijke ervaringen die verder gaan dan queerness en post-migrantenidentiteit.

https://www.instagram.com/canerteker__/

credits

Choreography, performance & stage: caner teker
Performance: Élie Autin
Composition music: Nazanin Noori
Outside eye: Joshua Wicke
Creative production: Sofie Luckhardt
Technical production & light: Hendrik Borowski
Outside eye production: Martin Bien
Thanks to Ewa Dziarnowska, Anton Schweizer
Production: caner teker / PARASITES PROJECTS
Co-production: PACT Zollverein, HAU Hebbel am Ufer
Funded by the Cultural Office of the state capital Düsseldorf. Funded by the Ministry of Culture and Science of the State of North Rhine-Westphalia. Supported by NRW Landesbüro Freie Darstellende Künste e.V. Funded by the Art and Culture Foundation of Stadtsparkasse Düsseldorf.