music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Movulango & Friends Frankie + ATM Sniper Victim + Acte Bonté

music

Movulango & Friends Frankie + ATM Sniper Victim + Acte Bonté

concert
TH 16.05 20:00

Een semi-elektronisch delirium dat soms zacht, soms hard maar altijd oneindig klinkt. 

Movulango schildert psychedelische alt-pop harmonieën waarin verschillende muzikale texturen versmelten tot een intuïtief verhaal. De erg persoonlijke lyrics en sappige electro-producties creëren een algehele vibe die tegelijk doet nadenken en heerlijk romantisch betovert. Met zijn meest recente plaat 'The Irony', uit bij DEEWEE, lijkt hij steeds meer verbanden te leggen tussen zijn eigen innerlijke wereld en de grote, wijde, meerstemmige buitenwereld. Dat ligt in lijn met de opzet van zijn wekelijkse radioshow, Radio Atlantis op StuBru, die hij gebruikt om verschillende werelden te verkennen, bestaande muziek te deconstrueren en te vermengen met zijn eigen muzikale experimenten. Geen wonder dat Movulango vanavond zijn vrienden mee op het podium zet. 
https://www.instagram.com/movulango/

Frankie, de band die het produceren van muziek negeerde totdat ze hun eigen platenmachine bouwden in een oude Mitsubishi-werkplaats in Brussel. Hun liveshows zijn gevaarlijk en gestoord, hun microfoons meer gebarsten en met stof bedekt dan Dan Melchior, Billy Childish en Ben Wallers samen.
https://www.instagram.com/frankie.band/

A.T.M. sniper victim werd geboren in 2023 toen de muzikanten Gut Model en Milk TV bij elkaar kwamen rond een supergrote massief marmeren tafel ergens in Brussel. Het idee van een rockgroep ontstond na het beluisteren van de geweldige rommelcomposities van een of andere Lucas Roger. Die werd van zijn sokken geblazen toen de kersverse band er een aantal volstrekt waardeloze drumrolls, gitaarriffs, metal-lawaai en amateuristische baslijnen aan toevoegde. De noise-samenzwering zoekt nu het podium op om hun post-metronomische kreten de wereld in te sturen. Daarvoor haalt A.T.M. sniper victim net zoveel inspiratie uit brainlox no-wave als uit progrock bullshit.
https://www.instagram.com/a.t.m.sniper.victim/

Acte Bonté is het elektronische duo van de zussen Rébecca en Fiona Bonté. Sinds 2018 galmen hun obsessionele loops, occasionele kicks en etherische auto-tuned melodieën door vele Brusselse kelders en West-Europese achtertuinen. Hun synths, sampler en drummachine worden opgejaagd door een geschatte 9 volt elektrische stroom, maar dat was genoeg om in 2020 (in)direct deel te nemen aan het semi-legale Spring Brakers project van kraak. Op hun laatste plaat, 'Service de nuit' ('Nachtdienst'), verwoorden ze een aantal van hun favoriete thema's - zoals liefdesverdriet, eenzaam nachtleven, low-key lijden - in acht minimalistische liedjes en instrumentals die hen de liefkozende bijnaam 'the Prozac Sisters' opleverden.
https://www.instagram.com/acte_bonte/

You might also like: