music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
O Solitude
Feiko Beckers A disappointment you can rely on

performance

Feiko Beckers A disappointment you can rely on

performance
SA 25.03.2017 17:00 première
SA 01.04.2017 17:00

In deze performance annex kookworkshop beargumenteert de kunstenaar dat een teleurstelling niet altijd een onfortuinlijke gebeurtenis hoeft te zijn. Het kan namelijk ook een ijkpunt zijn, een gebeurtenis waar men onvoorwaardelijk op kan vertrouwen.

Met behulp van Beckers' gebrekkige aanwijzingen en onpraktisch kookgerei wordt het publiek een aantal kooktechnieken bijgebracht die zowel een betrouwbare mislukking als een volstrekt oneetbaar gerecht opleveren. In de wereld van Feiko Beckers is falen telkens een genot!

Van begin februari tot begin april loop je in de gangen van Beursschouwburg tegen bijzondere installaties aan. De Nederlandse beeldend kunstenaar Feiko Beckers palmt onze tentoonstellingsruimtes in met een reeks paalwoningen. Hij toont in deze hutten sculpturen, films, teksten en zelfs performances, zo ook A Disappointment you can rely on.

Expo The understanding of nonsense Feiko Beckers.
Expo van 4/2 – 8/4
Gratis

Bio
Feiko Beckers (1983) is een Nederlandse beeldend kunstenaar. Hij studeerde in 2006 af aan Academie Minerva in Groningen en was in 2010 en 2011 als artist-in-resident verbonden aan de Rijksakademie in Amsterdam. In 2013 maakte hij onderdeel uit van Le Pavillon, het residency programma van Palais de Tokyo.

Zijn oeuvre bestaat uit alledaagse geschiedenissen, gebaseerd op gebeurtenissen uit zijn eigen leven. De verhalen gaan veelal over mislukkingen, ongelukken en gênante situaties die hij zelf ooit heeft meegemaakt. Zijn werk is een poging om een antwoord te vinden op het onverwachte en meedogenloze karakter van die onfortuinlijke gebeurtenissen. Met behulp van video, performance, installaties en zelfs muziek, construeert hij verhalen die altijd onverwacht onderbroken worden, waarbij hun onvermijdelijke en gedetermineerde mislukking duidelijk wordt.

http://www.feikobeckers.com

EN spoken

In the framework of Performatik17
www.kaaitheater.be/nl/performatik