music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Robert Kramer Milestones

film

Robert Kramer Milestones

film screening
TH 14.11.2019 19:00

Milestones is een film over wedergeboorte. Het is de wedergeboorte van ideeën en gezichten, van beelden en geluiden. w/ Sabzian

Milestones brengt de nasleep van de Amerikaanse New Left in kaart in de vroege jaren 1970. Het is een zinderend, associatief meesterwerk dat meer dan vijftig personages volgt bij hun poging om hun idealen te verzoenen met de dagelijkse realiteit in Amerika, bij hun omang met jaloezie, relaties en de logistieke uitdagingen van een snel veranderende wereld. Gedraaid op felgekleurde 16mm-film en in een variatie aan geënsceneerde en echte scènes discussiëren de protagonisten over het communeleven, ouderschap, zwangerschap, familie, Vietnam, Cuba en het leven in de stad of op het platteland. Kramer en Douglas wilden "een film over wedergeboorte" maken, de wedergeboorte van bepaalde militante ideeën en energieën, maar ook de wedergeboorte van een bepaald soort cinema, een cinema van mythes en dromen.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.

sabzian.be