music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
[postponed] SERAFINE1369 I I I (something flat, something cosmic, something endless)

performance

[postponed] SERAFINE1369 I I I (something flat, something cosmic, something endless)

dans
3 FEB — 4 FEB 2022

“Dit werk kwam tot stand op een moment dat er niets was behalve dit lichaam, met zijn dromen en nachtmerries en cycli en behoeften, voelend en verlangend. Ik ging graven. Ik spook door dit werk. Ik is een verzameling van reeds historische omstandigheden, herinnerd en onherinnerd. Ik is een menigte. Ik is een truc van het licht."

Een performance die de druk wegneemt om “verhalende” betekenis te creëren - of erdoor gevormd te worden. De duur ervan toont de ritmische cycli, de pieken en dalen van een organisch systeem, los van spanningsbogen en climaxen. Dit stuk is een onderzoek naar en obsessie met de tijdseenheid “minuut”. Kunnen we de (materie van) tijd transformeren of transformeert het ons? Als we de uitvinding van koloniale tijd en “agency/zeggenschap” erkennen, verandert dat dan iets aan de manier waarop we in die eenheden van vaste eindeloze meting wonen? Zelfs als deze Tijd wegglijdt van de hemellichamen waarin die zo lang was verankerd en gerechtvaardigd?

Door middel van live en opgenomen tekst – het voorbije jaar geschreven op basis van dromen, hartzeer en reflectie, als een woestenij van gevoelens – wordt I I I (something flat, something cosmic, something endless) een wijds en vlak landschap als partituur voor deze performance. Een lezing, een beluistering, een beweging.

Language no problem

Voor de 6 uur durende voorstelling op vrijdag hanteren we een open-deur-beleid: kom en ga wanneer je wil!

BIO

SERAFINE1369 (tot voor kort Last Yearz Interesting Negro) is de Londense kunstenaar, danser, schrijver en facilitator, Jamila Johnson-Small. SERAFINE1369 beschouwt dans als filosofische onderneming, een politiek project met ethische psycho-spirituele gevolgen voor het zijn-in-de-wereld; dansen als intieme technologie. SERAFINE1369 toont donkere, ruige, tedere, meditatieve sferen en landschappen via performance, installatie, geluid, video en tekst die voortbouwen op hun onderzoek naar lichamen, beweging en dans als een instrument voor toekomstvoorspellingen. 

SERAFINE1369's werk met duisternis, stem, beweging, overrompeling en bas nodigt vormen uit die ontstaan en muteren door het live ontvouwen van de spanning tussen dingen die betekenis produceren. Zo verstoort het de fictie van lineaire tijd. Het werk is een gestage decodering van boodschappen van een orakellichaam, op persoonlijk/structureel/symptomatisch/lichamelijk/psychisch niveau, om gewijde ruimtes te scheppen die het complexe, meervoudige en tegenstrijdige zouden kunnen bevatten, waar beweging en transformatie onvermijdelijk is.

Long term creative team includes Jackie Shemesh (Light Design), Josh Anio Grigg (Sound Design) and Katarzyna Perlak (Photography). Regular collaborators include AGF HYDRA, Phoebe Collings-James, Fernanda Muñoz-Newsome.
https://www.basictension.com/

concept, text, performance: SERAFINE1369, sound design Josh Anio Grigg, commissioned by Liverpool Biennial 2021