music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
SOLD OUT: THE BIG CONVERSATION on decolonisation

conversations

SOLD OUT: THE BIG CONVERSATION on decolonisation

debat
SA 31.03.2018 18:30

Sluit je aan bij een wijd spectrum van opiniemakers in een discussie over dekolonisatie. 

SOLD OUT! THERE WILL BE A WAITING LIST FROM 18:00 TO 20:00. YOU MUST BE PHYSICALLY PRESENT TO REGISTER ON THIS LIST. IF YOU OBTAIN A SEAT, YOU CAN ENTER AT 20:00.

We willen met beursschouwburg inzetten op een dekoloniseringstraject. Wat betekent dit voor ons als mens, kunstencentrum en maatschappij? Hoe vullen verschillende mensen en stemmen he begrip dekolonisering precies in? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat dit geen holle woorden zijn, maar dat dekolonisering stevig verankerd zit in onze werking? We openen het debat en gaan in dialoog met een groep interessante opiniemakers.

We willen bij dit traject van in het prille begin ons publiek betrekken. Omdat we ervan overtuigd zijn dat wij beginnersfouten zullen makenen dat ons publiek - de mensen die ons van ver of dicht kennen en volgen - kunnen sturen, op de vingers tikken en verder helpen. We hopen dat we samen stappen kunnen zetten, die lang en ver zullen resoneren. Onze stappen zitten vol goede intenties, maar kunnen soms verkeerd vallen. We dragen daarom een transparant gesprek op handen.

Eerste stap: The Big Conversation on decolonisation.

Ga met een brede waaier aan opiniemakers in gesprek over de vraag: wat is de volgende stap in de dagelijkse strijd voor dekolonisering of tegen racisme?

We vragen een 15-tal opiniemakers om vanuit een specifieke context, achtergrond, ervaring of interpretatie te antwoorden op die centrale vraag. We toveren onze theaterzaal om tot een intense club voor dialoog. Aan verschillende tafeltjes verspreid over de ruimte schuiven uiteenlopende opiniemakers aan om met jou, zeer geëerd publiek, te discussiëren over dekolonisering.

We hebben het over afrofuturisme, dekolonisering in het onderwijs en de media, etnografische musea, witte instellingen, koloniale monumenten, white allies, racisme in de politiek, de psychologische impact van racisme,…

Boven de tafeltjes hangt een lamp. Brandt de lamp, dan is de opiniemaker in gesprek. Is de lamp uit, kan je aanschuiven voor een hete of zalvende discussie. Een discussie voer je met maximum 10 mensen, zodat het een gesprek blijft waar iedereen aan kan deelnemen. Centraal in de ruimte staat een grote communale tafel, waar je iets kleins kan eten en met de andere participanten van gedachten wisselen.

GA IN GESPREK MET 
Mathieu Charles over afrofuturisme, in EN
Petra Van Brabandt over dekolonisatie van onderwijs, in EN
Orlando Verde over culturele kritiek, in EN
Nedjma Hadj Benchelabi over white institutions, in FR
Jinnih Beels over racisme and politie, in NL
Birsen Taspinar over de psychologische impact van racisme, in NL
Tony Bland Datb over de creatieve industrie, in FR
Paul Beloy over racisme en voetbal, in NL
Dalilla Hermans over decolonisatie in de media, in NL
Quinsy Gario over zwarte piet, in NL
Omar Ba over mei '68, in FR
Véronique Clette-Gakuba over koloniale monumenten, in FR
Mohammed Rhalimi over migratie, in FR
Joachim Ben Yakoub over witte instellingen, in NL 
Gia Abrassart over een dekolonialistische methodologie, in EN  

Presentatie door Melat Nigussie & Bouchra Lamsyeh
Artistieke interventie door Elisabeth Severino Fernandes

Get your FREE TICKET and secure your spot. Feeling privileged? BUY A TICKET for 10 euro.

Met fingerfood.

In samenwerking met Rekto Verso

Doors 18:00