Ula Sickle The Sadness
dans premiere
FR 02.10.2020 20:30
SA 03.10.2020 20:30

Sad Rap in een collectieve concert-performance.

The Sadness brengt een trio van performers samen rond Sadcore muziek en het genre van 'Sad Rap', een thuisgemaakte muziekstijl die de laatste jaren op Soundcloud en andere muziekplatforms is opgedoken. Het genre wordt meestal zelf geproduceerd en combineert emo-teksten die spreken over depressie, vaak met verwijzingen naar dood en zelfmoord, met melancholische instrumentale melodieën en hiphopbeats. Tijdens de voorstelling componeren de performers de muziek live met behulp van een speciaal voor het project ontworpen app. Hun zelfgeschreven teksten mengen zich met pulserende popritmes en zware bassen, waardoor hun stemmen één worden met de machine.

In navolging van Extended Play, gemaakt in 2016, verkent The Sadness het maken van livemuziek als een collectieve handeling die nieuwe verbindingen legt, tussen het heden en mogelijke toekomsten, tussen lichamen en woorden, tussen mensen en het nietmenselijke.

BIO

Ula Sickle is een in Brussel gevestigde choreograaf en performer. Vanuit een achtergrond in de hedendaagse dans werkt ze over de disciplines heen en vaak in samenwerking met kunstenaars uit andere disciplines zoals beeldende kunst en hedendaagse muziek. Haar interesse in het zoeken naar een alternatief voor het kanon van de hedendaagse dans, heeft haar ertoe aangezet om op zoek te gaan naar performers die andere bewegingsverhalen belichamen. Ula Sickle was te zien op vele internationale podia en festivals zoals Kunstenfestivaldesarts, ImPulsTanz en TanzQuartier (Wenen), Teatr Nowy (Warschau), Zodiak & Moving in November festival (Helsinki), Reykjavik Dance festival (IJsland), Tanz im August (Berlijn), of les Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis.

ulasickle.com

 

Concept, choreography: Ula Sickle

Lyrics, creation, performance: Sidney Barnes, Camilo Mejía Cortés, Amber

Vanluffelen

Sound design: Lynn Suemitsu

Light design: Ryoya Fudetani

Sound technique: Noé Voisard

App design: Black Adopo

Samples: Ken Roy Johnson (guitar & synth), Tom Pauwels (guitar)

Dance sample: 'Renegade' by Jalaiah Harmon

Writing coach, research: Maru Mushtrieva

Dramaturgy: Persis Bekkering

Costume design: Sabrina Seifried

Graphic design: Julie Peeters

Co-production: CCN-Ballet national de Marseille in the frame of accueil studio /

Ministère de la Culture, STUK House for Dance, Image and Sound (Leuven),

donaufestival (Krems), Pianofabriek Kunstenwerkplaats (Brussels)

With the support of the Flemish Community, the Flemish Community Commission

and the Canada Council for the Arts

Executive production and diffusion: Caravan Production

You might also like: