Een idee van de zee / A Sea Change Nina de Vroome

Een idee van de zee neemt je mee naar het maritiem internaat IBIS in Oostende. In de gebouwen die uitzicht geven op de zee slapen, eten en spelen jongens tussen zes en zestien jaar.

film screening, documentaire
TH 14.04.2016 20:30 avant-première

Ze leren om naar de zee te kijken, ze gaan mee op een vissersboot en helpen de vis binnen te halen. Terwijl de volwassenen werken, bekijken ze de bijvangst en turen over het dek. In de les leggen ze de onstuimige zee vast op kaarten. Op zeekaarten bestaan geen stormen en geen tijd.

Maar hoewel de zee tijdloos lijkt, is er veel aan het veranderen. De kust is doordrongen van nostalgie, alsof de zee haar gezicht naar het verleden heeft gekeerd. De visserij zal vroeg of laat verdwijnen, samen met vele bedreigde vispopulaties. De vismijn in Oostende is vervallen, de haven is verroest, maar onder de afbladderende verf komt een nieuwe kleur tevoorschijn.

2016, 60'

NL gesproken
EN, FR ondertiteld

Concept + camera: Nina de Vroome
Production: Lotte Van Craeynest - a SIEBER production
Sound recording: Ruben Desiere, Hannes Verhoustraete, Liesbeth Beeckman, Mathijs Poppe, Chloe Delanghe
Editing: Nina de Vroome, Sébastien Demeffe
Sound editing: Sabrina Calmels
Sound post-production: Rémi Gerard
music: De Beren Gieren
With the support of: VAF, Beursschouwburg, Provincie Oost-Vlaanderen In coproduction with: Atelier Graphoui


Nina de Vroome maakt deel uit van dezelfde generatie documentairefilmmakers als Ruben Desiere, Hannes Verhoustraete, Gerard-Jan Claes, Olivia Rochette,... We zagen haar werk voor het eerst in 2012 in Beursschouwburg verschijnen tijdens het Bâtard Festival. Dit seizoen toont ze haar eerste langspeeldocumentaire.

Nina de Vroome (°1989) is documentairefilmmaker. Ze studeerde in 2013 af aan de KASK - School of Arts in Gent met de film Golven, een reis doorheen de stilte van een kamer en het kabaal van de stad. Ze woont in Brussel, maakt collages, videowerk en is betrokken bij Sabzian, een online platform voor filmcultuur.

see also
 
Loading...