Brussel Danst
Une Soiree Avec Claude Francois '69

music

Une Soiree Avec Claude Francois '69

concert
MO 11.07.2016 19:30

Idolen zijn er om aan toe te geven: Pascal Deweze (Sukilove, Broken Glass Heroes, Metal Molly,…) en Nicolas Rombouts (Dez Mona, Guido Belcanto,…) brengen ons hun tribute aan… Claude Francois.

Reeds van in hun prille kinderjaren is hij hun Franse muzikale held. Pascal deed op z’n 5de al semi-zedige zaken met enkele opgetrommelde Clodettes uit z’n klas, Nicolas ontdekte de muziek van de man zelve via cassettes van zijn aan Franse muziek verslaafde moeder.

Strakke pakken, en noir et blanc, zijn de sfeer van zijn derde en laatste concertreeks in de Parijse Olympia in ’69, volgens Pascale en Nicolas één van de hoogtepunten uit zijn muzikale carriere.

Samen met een 14-koppige band, inclusief backingzangeressen, blazers en percussie brengen zij die legendarische concertreeks weer tot leven. Het is geen imitatie. Het wordt geen verkleedshow. Het gaat om de muziek, om de teksten, om het eigen werk van Claude François zoals hij echt was: een rasartiest. Tijd voor een welverdiend eerherstel voor de Franse koning van de soul. Wees welkom op 'une soirée avec Claude François ’69’ !