Boekvoorstelling Moet er nog Vlees zijn?
book presentation
WE 17.04.2019 19:30

Moet er nog vlees zijn? De titel van Laurens De Meyer's nieuwe boek komt steeds vaker centraal te staan in het debat rond duurzame en gezonde voeding. Vlees neemt naast de baksteen het grootste deel van onze maag in. Deze overmatige vleesconsumptie zorgt voor heel wat negatieve effecten op onze gezondheid, het dierenwelzijn en het milieu. Ook economisch houdt de Belgische vleesproductie geen steek. Vele veehouders staan met het water aan de lippen.

Toch hoeven deze problemen niet. Alternatieven zijn mogelijk. Van anders gaan eten tot agro-ecologische productie. De alternatieven om onze vleesconsumptie in evenwicht te brengen met de draagkracht van ons ecosysteem bestaan. En wat betekent dit voor het voor het beleg op ons dagelijks brood? Op 17 april onderzoeken we de oplossingen voor boer, beest en iedereen die graag lekker en gezond eet.

In samenwerking met Oikos - Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering
 

you might also like
 
Loading...