music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Ahilan Ratnamohan & Star Boy Collective Reverse Colonialism

performance

Ahilan Ratnamohan & Star Boy Collective Reverse Colonialism

performance
FR 08.02.2019 20:30
SA 09.02.2019 20:30

Vier Afrikanen die in België wonen, komen met een controversiële oplossing voor het migratievraagstuk. En het publiek mag stemmen!

In deze politieke performance lossen vier Afrikanen die in België wonen eindelijk het vraagstuk over migratie & integratie op door een Nieuw Land te creëren voor Afro-Europeanen en Euro-Afrikanen waar ze zelf de wetten stellen en de normen bepalen. De reis naar deze utopische natie volbrengen ze door middel van een geanimeerde discussie waarbij het publiek de uitkomst bepaalt. Kan er sprake zijn van kolonialisme, als we met ons allen democratisch stemmen?

Ahilan Ratnamohan is een Australische performancemaker met Sri Lankaanse roots die ooit naar Europa kwam voor een carrière in het profvoetbal. Vandaag opereert hij vanuit Antwerpen waar  het Star Boy Collective ontstond, een theatercollectief dat bestaat uit Afrikaanse voetbalmigranten. Met hun unieke formule van “voetbaldanstheater” toerden ze al door Europa en Australië. Zowel qua thema als qua esthetiek is Reverse Colonialism een volgend hoofdstuk in het oeuvre van Ratnamohan en de Star Boys. Met hun niet eerder gehoorde stem brengen ze een scherpe analyse van onze maatschappij op het podium. Hun explosieve energie is uniek en ongecensureerd.

Ahilan Ratnamohan regisseerde ook dansperformance Mercenary, in 2018 te zien bij Beursschouwburg als deel van Voetbalfestivaldefootball.

Deel van NORMAL SCHNORMAL, een multidisciplinair programma over normaliteit en andere variaties.

Friday 8 February - Aftertalk with Emma Lee Amponsah

After the performance on Friday we’ll invite you to a conversation with Emma-Lee Amponsah and Ahilan Ratnamohan. Emma-Lee Amponsah is the co-founder of Black Speaks Back, an organisation that discusses questions & issues concerning Belgian and Dutch afro-diaspora.

Saturday 9 February - Aftertalk with Hari Prasad A. Sacré - For All Queens!

After the performance on Saturday we’ll invite you to a conversation with Hari Prasad A. Sacré - For All Queens. Hari is a radical thinker of South Asian descent and co-founder of For All Queens! For All Queens! offers Radical Learning//Radical Events//Radical Consultancy for the advancement of all Queens.

 

regie: Ahilan Ratnamohan, creatie: Ahilan Ratnamohan, Aloys Kwaakum, Etuwe Bright Junior, dramaturg: Kristof Persyn, productie: Kultuurfaktorij Monty, met de steun van de Stad Antwerpen