music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Sofia Caesar Cafuné + Superaquecidas

film

Sofia Caesar Cafuné + Superaquecidas

looped screening
TH 19.09 13:00 - 23:00
FR 20.09 13:00 - 23:00
SA 21.09 15:00 - 20:00

Sofia Caesar geeft ons een Braziliaanse cafuné, heling door beweging, stilte en traagheid.

Cafuné

2017, Spanje en Belgium, 2 min 16 sec

Geef de sofa een lekkere cafuné. Cafuné is een Braziliaans woord dat vertaald kan worden naar "het strelen of teder met de vingers door het haar van een geliefde gaan". Deze liefdevolle handeling kan worden toegepast op geliefden, familie en huisdieren, net als de term "chamego", die de zintuigen van intimiteit, verliefdheid en knuffelen in één woord samenvat.

Superaquecidas (Overheated)

2022, Brazilië, 20 min 25 sec, in het Portugees met Engelse ondertiteling  

Je lichaamstemperatuur is een paar graden hoger dan de 21 graden Celsius waarvoor het apparaat is gemaakt. De camera in je zak is niet gemaakt om goed om te gaan met je onhandige, zweterige handpalmen. Je weet niet hoe je een goed leven kunt leiden in deze hitte. Maar je probeert het.

bio

Sofia Caesar komt uit Rio de Janeiro en woont momenteel in Brussel. Haar werk komt voort uit het leren omgaan met de chronische ziekte die haar bewegingen beïnvloedt. Door middel van dans en lichaamstherapieën zoekt ze naar manieren om te genezen en plezier te ervaren in haar lichaam. Ze gebruikt vooral performance en video om de relatie tussen ons lichaam, objecten en dagelijkse routines te onderzoeken. Haar werk gaat vaak over feesten, samen zijn, stilte, rust en langzaam leven.

https://www.instagram.com/sofia__caesar/

https://cargocollective.com/sofiacaesar/