Coline Cornélis lay A/V + ROXANE MÉTAYER + ISLAS

music

Coline Cornélis lay A/V + ROXANE MÉTAYER + ISLAS

concert
TH 25.11.2021 20:30

“lay A/V” nodigt het publiek uit om op de grond te liggen en – zeldzaam vandaag… – alleen maar te luisteren.

Brusselse DJ en illustrator Coline Cornélis is altijd op zoek naar een soort ongrijpbare puurheid. In de lijnen van haar tekeningen én in de harmonische texturen van haar sets en mixtapes. Delicate en emotionele verhaallijnen komen terug steeds, soms op de voor-, soms op de achtergrond. En soms gewoon op de grond: haar laatste project “lay” nodigt het publiek uit om op de grond te liggen en – zeldzaam vandaag… – alleen maar te luisteren. Coline voert haar luisteraars mee doorheen haar favoriete tracks en eerste eigen composities. Daarin hoor je ambient, natuurgeluiden, voorgelezen literatuur en nieuwsgierigheid. Kan een dj-set ook naar jou luisteren? 

Coline stelt in Beursschouwburg een nieuwe dimensie van “lay” voor: visuals, lichten en animaties van haar eigen tekeningen vergezellen je oren bij deze collectieve ontwaking.

https://www.instagram.com/cocornel/
https://www.mixcloud.com/coline-corn%C3%A9lis/stream/
https://colinecornelis.co/

Roxane Métayer kwam uit Frankrijk studeren aan ERG in Brussel en is – surprise surprise – nooit meer vertrokken. Naast haar beeldende kunstpraktijk geeft ze nu ook het experimentele muzieklandschap mee vorm: een residentie in Het Bos in Antwerpen, twee muzikale duo-projecten Gebogen Ogen en Sage Alyte, en haar warm onthaalde debuutplaat bij Gents label Morc. Haar viool speelt een centrale rol in haar mystieke composities en opent ook op het podium een portaal naar werelden van voorouderlijke oorsprong en onontgonnen mogelijkheden. 

Lucie Grésil studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Bergen en is lid van het collectief Fenêtre Ovale. Zij leidt het concert in goede banen.

https://morctapes.bandcamp.com/album/clipse-des-ocelles 
https://primordialvoid.bandcamp.com/album/paroles-cavernicoles 
https://krutrecords.bandcamp.com/album/cheval-de-mer-cheval-de-terre 
https://metayerroxane.wixsite.com/roxane

https://fenetreovale.bandcamp.com/
https://soundcloud.com/oi-sif

Ook de Brits-Franse Ailsa Cavers streek neer in Brussel voor studies en blijft tot nader order nog wat plakken. Onder de naam islas maakt ze elke vrijdagochtend Kiosk Radio (on)veilig als selector-dj-therapeut. Haar zorgvuldig gekozen vibes, elektronische edelstenen, spoken word, ASMR ambient, delay pedalen en – oh ja – dance tracks creëren samen heerlijk vloeiende sets.

https://soundcloud.com/islasaliasailsa
https://instagram.com/ailsaaliasislas
https://ra.co/dj/islas

20:00 doors
20:30 Roxane Métayer 
21:30 Coline Cornélis
22:30 islas
01:00 end