music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Ellen Furey & Malik Nashad Sharpe SOFTLAMP.autonomies

performance

Ellen Furey & Malik Nashad Sharpe SOFTLAMP.autonomies

dans
FR 25.10.2019 20:30
SA 26.10.2019 20:30

Meditatieve, hypnotiserende danstrip door de sferen van het nu.

Als een choreografische tumblr-GIF herhalen Furey en Malik hun schijnbare individuele dans in een net-niet-identieke loop. De emotionele overlevingsstrategie van Furey en Sharpe in deze soms-echt-wel-scary tijden is een zoektocht naar solidariteit-over-alle-grenzen-heen, die ze zien als toekomstig onderdeel van een nieuwe soort persoonlijke autonomie.

Ellen Furey is een danseres en choreograaf gebaseerd in Montreal. In 2014 voltooide ze het danceWEB-programma in Wenen, Oostenrijk, georganiseerd door Impulstanz Festival. Ze performt regelmatig in het werk van andere choreografen en kunstenaars, zoals bvb. van Dana Michel. Haar eigen werk tourde al door Canada en New York.

Malik Nashad Sharpe is een choreograaf, danser en docent van Vincentiaans-Amerikaanse afkomst, gebaseerd in Londen. In het werk van Sharpe wordt choreografie een subversief instrument om kritiek te leveren op de angst en onverdraagzaamheid voor alles en iedereen die enigszins van de (neoliberale) norm afwijkt. De performances zijn altijd expliciet pro-queer en pro-black en waren al te zien in de UK, USA en Canada.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.

Met de steun van het Ministerie van Cultuur en Communicatie van Quebec 

Our friend the inimitable Canadian performer Dana Michel about her love bonanza for SOFTLAMP.autonomies.

 

co-creators and performers: Ellen Furey, Malik Nashad Sharpe, dramaturgy/outside eye: Dana Michel, lights: Paul Chambers, duration: ±60 minutes (no intermission), production: Ellen Furey, executive producer: DLD - Daniel Léveillé Danse, creative residences: Studio 303 (Montreal), La Chapelle Scènes Contemporaines (Montreal), MAI (Montreal), Chisenhale Dance Space (London), with the support of: Canada Council for the Arts, development: DLD - Daniel Léveillé Danse