from... time... to... time...

from... time... to... time...

performance film expo
21 SEP 2023 — 24 JAN

Kom mee tijdreizen, tijd hacken en terug loopen in cirkels.

Slapen, opstaan, werken en ontspannen. Tijd bepaalt elk aspect van ons leven. Vooruit, voorwaarts, altijd verder – terwijl deadlines naderen, doen we nog snel boodschappen, stellen we nieuwe to-do-lijsten op en slibben onze agenda’s dicht.

Wat gebeurt er wanneer lineaire tijd wordt omgebogen, ingekort of ongedaan gemaakt? Zijn verleden, heden en toekomst niet allemaal verstrikt in een cirkelvormige beweging van de geschiedenis? Welke alternatieve verhalen groeien in de marges van het dominante vooruitgangsverhaal? Beursschouwburgs focusprogramma wil de vele dimensies van het complexe begrip tijd verkennen.

Terugspoelen, ontwarren: laten we de rechte lijn die door de geschiedenis loopt losmaken, in ons geheugen graven en archieven transformeren. Ver van kartonnen dozen die in institutionele kasten stof staan te verzamelen, kunnen archieven worden bewaard in materiële en immateriële ruimten. Ook onze lichamen bewaren en reizen door de tijd.

Dit najaar ben je van harte uitgenodigd om rond te dwalen, te treuzelen en je te laten meevoeren door fictieve toekomsten, voorgevoelens en droombeelden.

 

MUSIC
PERFORMANCE
FILM
EXPO