music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Love & The Earth with Grace Ndiritu A History of Community Resistance

conversations

Love & The Earth with Grace Ndiritu A History of Community Resistance

reading group
SA 12.10.2019 17:00

Debatteren en mediteren in seminarie-stijl over hippie tegencultuur en radicaal links activisme.

De reading group start met een bespreking van Simon Sadler's tekst "Mandalas or Raised Fists? Hippie Holism, Panther Totality, and Another Modernism". Daarin neemt Sadler de activistische scene in de California Bay Area van de 60ies onder de loep en onderzoekt hij de gelijkenissen en verschillen tussen de Black Panthers en het activisme dat ontstond rond het counterculture magazine "The Whole Earth Catalogue". De discussie wordt afgewisseld met korte pauzes van stille meditatie onder leiding van de kunstenaar. Ook komt Grace Ndiritu over haar nieuwste project vertellen, The Ark: Centre for Interdisciplinary Experimentation - een post-internet live-art levend onderzoeksproject begonnen in 2017 - en de connectie met maatschappij en ecologie.

In 2012 verliet Ndiritu Londen om op het platteland in alternatieve gemeenschappen te gaan wonen, om haar lopende onderzoek te verbreden met niet-rationele methodologieën, New Age nomadische levenswijzen en sjamanisme. Vandaag woont en werkt ze in Gent.

Dit evenement is onderdeel van THE YEAR OF BLACK HEALING (2020) van Grace Ndiritu. Een internationaal programma van een jaar lang met tentoonstellingen, performances en lezingen van Grace Ndiritu over afro-futurisme, activisme, spirituele praktijken, black culture en neoliberalisme.

Deel van ‘We Love You’, een multidisciplinair programma on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019.

gracendiritu.com

Engels gesproken.