music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
M.CHUZI release party Muito Kaballa + DJ Rafael Aragon

music

M.CHUZI release party Muito Kaballa + DJ Rafael Aragon

concert release party
FR 10.05 20:00

Yiri? Yiri! BOOM! A year and a half after their album debut, Brussels-based afro groove formation M.CHUZI launches a stunner of an EP.

Yiri? Yiri! BOOM! Anderhalf jaar na hun albumdebuut laat de Brusselse afrogrooveformatie M.CHUZI opnieuw van zich horen met een knaller van een EP. En dat moet gevierd worden! 

Op 10 mei neemt M.CHUZI de Beursschouwburg over voor de funk, afrobeat en world groovesoiree van het jaar. Naast uw favoriete Brusselse saus in een live- én DJ-set, komt het Keulense power ensemble Muito Kaballa de avond afkruiden alvorens DJ Rafael Aragon de nacht in gaat met een keur aan wereldwijze beats. 

Groovemachine en SoundTrack-laureaat (2019) M.CHUZI (BXL) maakt wereldwijze saus op basis van Brusselse mengelmoes. Een spicy samensmelting van afrogrooves, funk, progjazz en de spacy soundscape van een grootstad. M.CHUZI overgiet het podium met dansbaar, aanstekelijk muzikaal experiment op authentieke wijze. De Brusselse Jungle By Night? Ze bestaat! Drummer Jan Heirman en Bass Man Niels d’Haegheleer vormen de basis, chef-sauciers Basile Bourtembourg (keys), Gil Duarte Da Cruz (gitaar) en Band Man Thomas De Vries (gitaar) kruiden del boel af en het ultieme dikkingsmiddel wordt verzorgd door een blazerssectie met Mattéo Badet (tenorsax), Robbe Latré (trompet & bugel) en Martin Lissoir (baritonsax). Met leden van onder meer Okkupeerder, Tommy Green & The Blues Machine, Azmari en NAFT.
https://www.instagram.com/m.chuzi/

 

Muito Kaballa is een ensemble uit Keulen dat put uit een verscheidenheid aan muzikale invloeden: afrobeat, jazz, soul, hiphop, samba en rumba dragen allemaal bij aan de unieke sound van de band, die ze zelf Hybrid Grooves noemen. Hun muziek is veelzijdig en schommelt tussen easy listening en hard-hitting. Maar om echt te begrijpen wat Muito Kaballa bedoelt met Hybrid Grooves, moet je een van hun concerten meemaken. Terwijl hun showmanship, energieke optredens en choreografie het publiek zeker aan het dansen (en zweten!) krijgen, weet Muito Kaballa ook bedachtzame en intieme momenten te scheppen voor reflectie en meezingers (vergeet je aansteker niet!). Al met al is het een achtbaanrit die, net als de muziek van Muito Kaballa, veel onverwachte wendingen kent en zeker de moeite waard is!
https://www.instagram.com/muito_kaballa/

 

De muziek van Rafael Aragon is ontworpen voor dans en trance, voor zweten en emancipatie. Intens maar helder, maximalistisch en psychedelisch, put het zijn inspiratie uit vergeten riten en Afro-Latijnse en Oosterse volkstradities. Klokkenspel, hypnotiserende drums en bezweringen ontmoeten krachtige elektronische fundamenten om lichamen en zielen in extase te brengen. Met zijn talrijke live- en dj-sets in clubs, free party's en festivals in heel Europa en Zuid-Amerika, en zelfs zo ver weg als Noord-Afrika en Japan, heeft Rafael Aragon naam gemaakt als producer, remixer en dj in de wereldmuziek en de elektronische scene.
http://www.instagram.com/rafaelaragondj/