REBEL UP! RECORDS NIGHT: MEMO PIMIENTO + NIKANOR

music

REBEL UP! RECORDS NIGHT: MEMO PIMIENTO + NIKANOR

concert
FR 13.04.2018 22:00

Latijns Amerikaanse cumbia en Europese electro muziek met een psychedelische toets.

In de Brusselse global scene is de Rebel Up een vast waarde door hun eclectische avonden met hedendaagse global sounds. Na 10 jaar is het nu tijd voor Rebel Up Records. Deze eerste label avond staat in het teken van de album release van de Mexicaanse Brusselse artiest Memo Pimiento, “A Todo Dar”, in pure electro cumbia style.

MEMO PIMIENTO (MX/BE)
Latijns Amerikaanse cumbia en Europese electro muziek met een psychedelische toets. Guilhermo alias Memo werkt met samples van analoge en digitale gemodificeerde synthesizers en effect boxes, bijgestaan door een levendige zangeres / MC, een geduchte Cubaanse percussionist en oogverslindende visuals. Het album “A Todo Dar” is zijn eerste vinyl release, gevuld met electro cumbia composities die verhoude tussen Peruaanse chicha cumbia, Mexicaanse sonidera, Colombiaanse klassiekers en Argentijnse villera en synthwave, Met optredens tussen Europe and Mexico waarbij het podium werd gedeeld met Meridian Brothers (CO), Sonido Gallo Negro (MX), Golden Dawn Arkestra (US), La Dame Blanche (CU) en meer.
http://vi.be/memopimiento
http://memopimiento.bandcamp.com/

NIKANOR (PE/BE)
Nikanor werd in Brussel opgericht door een vijf Peruaanse muzikanten. Ze brengen muzikale tradities in een moderne, stedelijke context. Chicha cumbia, een populaire stijl sinds de jaren '80 waarbij folklore uit de Andes wordt vermengd met tropische cumbia, is hun basis. Muziek door en voor de migranten arbeidersklasse, we zijn allemaal Nikanor. 
https://www.nikanormusic.com/
https://www.youtube.com/channel/UCYFisbbxTq-yBJiwq-owlNQ/videos

DJ DIEGO ARMANDO (CT/ES)
Xavier Riembau alias Diego Armando is een dj uit Barcelona die al 20 jaar eclectische en groovy klanken uit de hele wereld in elkaar mixt. Een 24h vinyldigger die gemakkelijk van Jamaica naar Cuba reist en via New Orleans terug naar de Gyspy Rumba van Barcelona. Zijn naam is een referentie naar de beste voetballer ter wereld Diego Armando Maradonna aka La Mano de Dio, een bijnaam ooit gegeven door Mani, de bassist van de Stone Roses / Primal Scream. Samen met Enrique Doza uit Venezuela runt hij het experimentele en ethnologische project 'Wunderkammer' en hij is lid van het Finis Africae collectief.
http://diegoarmandodj.wordpress.com/
http://www.mixcloud.com/DiegoArmando/
http://wunderkammer.bandcamp.com/

REBEL UP DJ'S SEBCAT  & FRONT CHAUD
SebCat is een voltijdse muzikale vortex: hij host de Rebel Up Nightshop radio show op Radio Campus Bxl en Groovalizacion Radio, is curator van wekelijke feesten en avond, runt een vinyl distro met de betere global sounds en een journalist bij het magazine Gonzo (circus). Rebel Up Records is zijn nieuw avontuur, een wereldse trip vanwaar er geen weg terug is. Hij wordt bijgestaan door Front Chaud van Drache Musicale (Radio Panik), waarmee hij samen de Rebel Up Nightshop radioshow doet. Verwacht je aan een wilde set van de meest verse en vage tropische, Afrikaanse, Latino, Arabische en Oosterse global sounds.
http://www.rebelup.org/
https://soundcloud.com/rebeluppa
https://www.mixcloud.com/Rebel_Uppa/
https://www.mixcloud.com/RebelUpNightshop/
https://www.mixcloud.com/DracheMusicale/