Nobody's Indiscipline Sauna Never Dry

Read more

'Sauna Never Dry' is een reizend community project dat is wat het zegt te zijn: een kleine, houten kamer voor naakte lichamen waarin droge lucht op hoge temperatuur wordt gebracht. Het is een winterexcuus om mensen bijeen te brengen, praktijken te delen, gesprekken te voeren en een queer en dekoloniale community rond de sauna te laten ontstaan. Daarnaast bevraagt het de betekenis van zorg, erotiek en intimiteit in de welvarende steden van de westerse wereld.

De sauna is er voor iedereen die wil experimenteren met vormen van samenzijn of verbinding wil maken met oude en nieuwe tradities van gemeenschap. Het is een ruimte die rust biedt en waar onderdrukte ervaringen omarmd worden, een plaats voor wie discriminatie ondervindt in de publieke ruimte, een plek voor onderlinge steun en verbondenheid.

Elke avond rond 19:00 staat er een artistiek project gepland rond de sauna.

 

Nobody's Indiscipline is een open-source multidisciplinair platform voor uitwisseling in de podiumkunsten. Het is bedoeld als een ruimte voor zijdelingse uitwisseling, buiten de economie van workshops (waar informatie vaak in één richting stroomt) en creaties (meestal ondersteund door een auteur). De vorm stelt kunstenaars in staat elkaar op gelijke voet te ontmoeten voor het delen van praktische kennis, voor wederzijdse inspiratie en aanmoediging, om informatie makkelijk te delen, om elkaars werk te ondersteunen en hun vakgebied te bevorderen. Diversiteit is een criterium in onze bijeenkomsten, om een omgeving te creëren waar wrijving tussen verschillende manieren van werken en denken de perspectieven van elke deelnemer kan verbreden.

Een project in het kader van Nobody's Indiscipline samengesteld door Sara Leghissa en Sebastiano Lorenza Pala