Sophie Guisset Plus One
one-on-one performance
24 FEB — 26 FEB

Plus One is een performance over intimiteit voor één enkele toeschouwer per keer. Maar die doet meer dan enkel toekijken: de puzzel van vele stukjes leg je samen Sophie. Het beeld dat zich zo stukje voor stukje laat zien, voedt een gesprek over gezelligheid, verwantschap, erotisering, de “gaze”, … Deze performance ontstond tijdens de lockdown, toen puzzelen één van Sophie’s hoofdactiviteiten werd. Een soort mentale ontsnapping tijdens een periode van afstand en afzondering. Het werkte therapeutisch om haar geest op een duidelijke taak te concentreren en zo haar gedachten op een rijtje te krijgen. Door met iemand een moment te delen, creëert ze een intieme relatie met een vreemde, tot er een subtiel erotische spanning ontstaat tussen de handen en de ogen, op zoek naar een extra onderdeel.

18+
30 min.
In het engels of frans

Sophie Guisset is een performance artiest uit Doornik die na haar studies aan het Koninklijk Conservatorium in Bergen naar Berlijn trok. Ze ging aanvankelijk voor het Dance Intensive Program van Tanzfabrik en besloot er te blijven wonen voor de grote artistieke en queer scene van de stad. Ze heeft samengewerkt met Olga Tsvetkova, Fanny Brouyaux, Consolate Sipérius, Philipp Urrutia, Enis Turan, Natasza Gerlach en Lisa Vereertbrugghen. Haar werk was te zien op het Bâtard festival, Santarcangelo Festival (IT), Latitudes Contemporaines (FR), Les rendez vous secrets (BE), en Tanzfabrik Berlin (DE).

concept & performance: Sophie Guisset, dramaturgie: Lisa Vereertbrugghen, geluidsontwerp: Diana Dobrescu aka Monica Kinolta, Dance Divine & Cyborg Amazone, beeld van de puzzel i.s.m. Goodyn Green, met de steun van Bâtard festival, Buda Kortrijk, Garage 29 & Workspacebrussels