music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
POETIC PRACTICES
WAITING LIST - On Audre Lorde & Poetry is not a luxury

conversations

WAITING LIST - On Audre Lorde & Poetry is not a luxury

reading group
SA 24.03.2018 17:00

We duiken in het werk van de Afro-Amerikaanse schrijver, dichter, feministe en activiste.

Voor het minifestival Poetry is not a luxury zijn we vertrokken van de gelijknamige tekst geschreven door de Afro-Amerikaanse schrijver, dichter, feminist en activist Audre Lorde. Tijdens de reading group duiken we in enkele van haar spraakmakende teksten, samen met facilitator Aurelie Disasi en een kleine groep van maximum 20 deelnemers. 

De tekstanalyse vindt plaats in alle veiligheid: je hoeft geen literatuurwetenschappelijke achtergrond of andere voorkennis hebben om te lezen en samen te interpreteren. Er bestaan geen exacte antwoorden, we zoeken samen naar vragen en interpretaties. Safe space blijft voor ons een belangrijk uitgangspunt.

Na de tekstanalyse proberen we de discussie een beetje open te trekken en onderzoeken we wat het betekent om aan de slag te gaan met het werk van Audre Lorde: als mens, maar evengoed als kunstencentrum. Een aantal begrippen als cultural appropriation, white institutions en allies zullen de revue passeren.

Na afloop van de reading group voorzien wij iets te eten. Om 20:30 nodigen we alle deelnemers uit voor de Spoken Word night met Jaamil Olawale Kosoko, Koleka Putuma, Louis Vanhaverbeke en Samira Saleh.

Lees de tekst Poetry Is Not A Luxury van Audre Lorde.

WE OPENEN 1 UUR VOOR AANAVNG EEN WACHTLIJST IN DE TICKET OFFICE.