music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Rosana Cade Drag Mother

performance

Rosana Cade Drag Mother

performance
FR 20.12.2019 20:00

Kom van haar rituele borsten nippen, verhef je stem met gay abandon, en dompel je onder in het Huis van de Liefde van Drag Mother's House of Love. Ze is hier voor jou.

Vanop haar altaar zingt deze Drag-Queen-cum-Preacher met haar vulva uit een homoseksueel hymneboek. Uit ontelbare plastic tepels deelt ze gewijde moedermelkcocktails uit aan wie wil. Een interactief ritueel voor moeilijke tijden. En je mag zo lang blijven als je wilt.

Rosana Cade's groteske en tegelijk ontwapenende performance over de moeder-figuur haalt inspiratie uit dragcultuur, queere verwantschappraktijken en religieuze iconografie. Het is een plezierige en kwetsbare voorstelling die de grenzen opzoekt tussen zichzelf en 'de ander', en daarmee de ethiek van zorg voor elkaar bevraagt.

Rosana Cade (hen) is een Schotse kunstenaar en activist die voornamelijk werkt met live performance in theaters, galerijen, clubs en op straat. Het live-aspect is voor Cade een sterk instrument om verbindingen met “de ander” tot stand te brengen door ervaringen te bieden die ons in staat stellen om de grenzen van ons dagdagelijkse referentiekader te overschrijden. Of het nu gaat om de hand van een vreemde vast te nemen of een lapdance te krijgen, Cade verkent hoe we intiem contact kunnen maken en legt daarbij zowel wrijving als plezier bloot. Deze zoektocht naar connectie is onderdeel van diens queer-activisme en een streven naar een wereld met meer empathie en begrip.

rosanacade.co.uk/drag-mother-manifesto

As part of ‘We Love You’, a multidisciplinary programme on love beyond the romantic and the self - sep oct nov dec 2019

 

The show contains explicit scenes of nudity