Simon Asencio, Andrea Zavala Folache, Paula Almiron
residentie

Drie performers onderzoeken de discrete technieken van helderziendheid.

Helderziendheid wordt vaak toegeschreven aan buitengewone personages en begaafde mensen. Deze performers vertrekken van de stelling dat het een verborgen, maar gedeelde kracht is. In hun 'school of magic·k' gebruiken ze discrete technieken om het onzichtbare over te brengen en begrippen zoals het zelf, intentie en ontmoeting in vraag te stellen.

BIO

Andrea Zavala Folache werkt met choreografie en schilderkunst om de relaties te onderzoeken tussen publiek, theater en dans. Haar werk werd al gepresenteerd in de vorm van performances, workshops, artistiek advies en interdisciplinaire samenwerkingen.
aandreazavalaa.tumblr.com

Simon Asencio maakt performances die de noties van “liveness”, podium en publiek in vraag stellen. Zijn werk neemt de vorm aan van tentoonstellingsscenario’s, vluchtige teksten en verborgen acties. Hij gebruikt vaak bedrog en de expressie van twijfel als middelen om zijn werk te ontwikkelen, te verspreiden en te presenteren.
simonasencio.tumblr.com

Paula Almiron is een choreograaf en performance artiest uit Argentina die gebaseerd is in Brussel. In haar research stelt ze vooral collectieve protocols voor om te onderzoeken hoe niet-menselijke krachten interageren met media zoals geluid, choreografie en tekst.
paula-almiron.com