music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Slagwerk Voice Actor + Benjamim Furtado + Anina

music

Slagwerk Voice Actor + Benjamim Furtado + Anina

concert
TU 24.10.2023 20:00

Internet-ambient om van te lachen door je tranen heen.
 

 

20:00 Doors 
20:30 Anina dj-set
21:30 Benjamim Furtado live 
22:15 Voice Actor live 

 

Voice Actor
Voice Actor was oorspronkelijk bedoeld als een radioproject met 109 tracks, uitgebracht door het label Stroom onder de titel Sent From My Telephone. Het resultaat is adembenemend en zonder twijfel een hedendaags meesterwerk. Vreemde "library music", hip hop instrumentals, low fi beats en sculpturale geluidscollages lopen door elkaar heen, geleid door de stem van Voice Actor, die soms dromerig zingt als Nico of Grouper, soms in ASMR-stijl praat. De snelheid en willekeur waarmee tracks, samples, fragmenten en genres voorbij razen knipoogt naar de vluchtige TikTok cultuur. De tegelijkertijd kalme en ongemakkelijke sfeer van het album werkt drieënhalf uur lang op de geest en laat de luisteraar achter met talloze vragen, wat alleen grote kunst kan doen.

https://stroomtv.bandcamp.com/album/sent-from-my-telephone https://stroomtv.bandcamp.com/album/fake-sleep 

 

Benjamim Furtado
Benjamim Furtado (Lissabon, 1998) woont en werkt in Amsterdam als beeldend kunstenaar en muzikant. Zijn recente installaties en geluidswerken vertrekken van de menselijke sporen en verhalen die op de oppervlakte van de stad worden achtergelaten. Voetstappen, zwerfvuil, graffiti... De sporen van een warme menselijke aanwezigheid, dun over baksteen en cement gelegd. In zijn laatste live performance samplet Furtado uren aan drones en geïmproviseerde muziek die in een kleine opslagruimte werden opgenomen. De resonantie van de ruimte en de grillige opnamemethoden schetsen een surrealistisch geluidslandschap dat lonkt naar deurbellen, anticipatie en de grens tussen openbaar en intiem.

https://www.instagram.com/_benjamimfurtado/
https://benjamimfurtado.bandcamp.com/album/a-matter-of-pronunciation

 

Anina
Anina (Nice, FR) maakt deel uit van de Brusselse micro-alternatieve scene. Als DJ draait ze ambient muziek en gems tijdens radioshows, of trashy vibes zoals breakcore, jungle, dubstep, Jersey club of rauwe rap in clubs. Met haar onverwachte combinaties en mengsels brengt ze je waar ze op dat moment naar luistert, hoe persoonlijk het ook voor een club kan zijn. Ze werkt voor de Berlijnse radio Refuge Worldwide en maakt ook deel uit van het Brusselse label Sal de Fete.

https://www.instagram.com/anina__a/

Slagwerk is een evenementenreeks, muzieklabel en platform opgericht door Otis Dehaes, gevestigd in Brussel sinds 2017.

www.instagram.com/slagwerk_
www.slag-werk.com