music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Sophio Medoidze Book Launch: Bastard Sun

literatuur film

Sophio Medoidze Book Launch: Bastard Sun

boek presentatie europalia
SA 09.12.2023 15:00

Kom luisteren naar genuanceerde en soms humoristische observaties van persoonlijke en politieke veranderingen in het Georgië van de jaren negentig.

De publicatie "Bastard Sun" brengt een verzameling foto's samen die zijn genomen na de burgerlijke onrust in Georgië in de jaren negentig, met korte teksten die zijn geschreven tijdens de daaropvolgende bezoeken aan Georgië, samen met een verzameling van twaalf korte verhalen. Medoidze schrijft genuanceerde en soms humoristische beschouwingen over persoonlijke en politieke veranderingen. Het boek is uitgegeven door Distanz en Kona Books.

Je kunt "Bastard Sun" de hele namiddag doorbladeren en kopen bij een stand van Kona Books in Beurscafé.

 

Editors: Lisa Offermann, Nina Akhvlediani, Dan Solbach | Concept: Sophio Medoidze | Graphic design: Dan Solbach | Format: 20 × 30 cm | Language: ENG / GEO | ISBN 978-3-95476-604-8 | Published in collaboration between: Kona Books, Tbilisi and DISTANZ Verlag, Berlin


Kom om 20:00 naar de Belgische première van Let us Flow van Sophio Medoidze, gratis >>>

 

Kona Books is een uitgeverij in Tbilisi die zich richt op hedendaagse visuele en interdisciplinaire projecten. Kona Books publiceert tweetalige uitgaven van Georgische en internationale kunstenaars in dialoog met schrijvers, dichters en andere kunstenaars die zich in Georgië bevinden of een verwantschap delen in hun werk. Zo ontstaan nieuwe geografische en fysieke ontmoetingen en een conversatie binnen elke publicatie.

https://konabooks.ge/

 

Sophio Medoidze (Tbilisi, Georgië, woont en werkt in Londen) combineert film, fotografie, schrijven en beeldhouwen om zo het poëtische potentieel van onzekerheid te onderzoeken. Een tijdlang werkte ze anoniem als lid van het Clara Emigrand collectief om haar werk buiten de galeriecontext te verspreiden. Het verlangen naar een (werkelijke en denkbeeldige) gemeenschap is de drijvende kracht achter haar verhalende werk, waarbij ze de wisselwerking tussen het platteland en de stad, talen en vertalingen, en genderpolitiek en -dynamieken in vraag stelt. Medoidze's films staan bekend om het gebruik van innovatieve audiovisuele technieken en zijn vertoond op internationale filmfestivals, waaronder het kortfilmfestival Oberhausen en het European Media Art Festival. Haar werk werd getoond in onder andere Tate Modern, Centre d'art Contemporain de Brétigny, LUX Londen, Fondation Vincent van Gogh, Serpentine Gallery en Whitechapel Gallery. Haar verhalenbundel Bastard Sun wordt in 2023 gepubliceerd door Distanz en Kona Books. Medoidze's films worden gedistribueerd door LUX, Londen.

https://medoidze.com/

 

In samenwerking met het Europalia festival.