SOTA foyer

conversations

SOTA foyer

conversations
TH 14.09 18:00
TH 12.10 18:00

Een reeks bijeenkomsten voor en door kunstenaars en kunstwerkers om nieuwe mensen te leren kennen en oude vriendschappen te doen heropleven.

State of the Arts (SOTA) is een open platform dat de structuren van de kunstwereld vandaag opnieuw wil verbeelden. In Beursschouwburg nodigt SOTA gasten uit die hun ideeën en voorstellen met je willen delen. Kom luisteren en van gedachten wisselen in een knusse en informele setting.

14.09 The Gap komt naar Brussel

"Wij, net afgestudeerde studenten, worden geconfronteerd met een situatie die ons vaak wordt uitgelegd als 'de harde realiteit van het kunstenaarschap'. We staan helemaal alleen in de brede kloof tussen de kunstacademie en het werkveld."

In februari 2022 werd The Gap groep opgericht door alumni en culturele werkers om aandacht te vragen voor de kloof tussen het hoger kunstonderwijs en het werkveld, en te komen met voorstellen om er iets aan te doen. Ze publiceerden een open brief in Rekto Verso, hielden open bijeenkomsten en initieerden in Gent en Antwerpen 'Pairing is Caring', een mentorsysteem tussen jonge/opkomende kunstenaars en meer gevestigde kunstenaars/culturele werkers. 

Op 14 september delen ze hun werk, vragen en zorgen over hoe van het kunstveld een ecologie van solidariteit te maken, in plaats van één van competitie. Kom en deel in dit gesprek, en help een nieuwe groep vormen voor een Pairing is Caring in Brussel, in 2024/25.

https://state-of-the-arts.net/

foto © Mariana Machado