Oula connection

Harissa maken met Samar Merdassi & Mohamed Guinoubi.

workshop
SA 12.10 14:00

In deze workshop leer je over de eeuwenoude Tunesische traditie waarin duurzaamheid en traditioneel vakmanschap samenkomen. Dit erfgoed wordt van generatie op generatie doorgegeven, vooral van vrouw tot vrouw, en vertegenwoordigt meer dan alleen een manier om voedsel te bewaren. Het draait om slim en bewust omgaan met wat de natuur te bieden heeft. Door vooruit te plannen en voorraden aan te leggen, beschermt deze werkwijze je tegen onvoorspelbare marktprijzen en inflatie.

In het praktische deel duik je in de wereld van harissa, een sleutelingrediënt in de Tunesische keuken. Dit pittige mengsel met zijn rijke smaken en veelzijdigheid staat voor de essentie van traditioneel koken. Van het drogen van de pepers tot het malen, alles gebeurt handmatig, volgens een puur ambachtelijk en duurzaam proces. Harissa is meer dan een smaakmaker; het belichaamt een lokale expertise die de eeuwen heeft doorstaan, altijd met respect voor de natuur.

Op het programma staat:

• Welkom en introductie

• Verhaal: de reis van harissa

• Zelf harissa maken

• Bewust consumeren en Oula ontdekken

• Proeven en culinair avontuur

• Verkenning van tradities door de lens van eten

• Vragen, antwoorden en afronding

bio

Mohamed Guinoubi is opgeleid als IT-ingenieur, maar zijn hart ligt al sinds zijn jeugd bij koken. Als medeoprichter van El Food Lab, richt hij zich op het herontdekken van het rijke Tunesische culinaire erfgoed. Hij is een autodidactische chef en receptontwikkelaar, die de kneepjes van de Tunesische keuken van zijn ouders en familie heeft meegekregen. Hij koestert deze tradities en zoekt naar nieuwe culinaire avonturen.
https://www.instagram.com/el.food.lab/

Samar Merdassi is een veelzijdig kunstenaar en ontwerper met een achtergrond in ruimtelijke vormgeving en food design. Ze gebruikt haar kunst om de verbanden tussen geluid, voedsel, ruimte en menselijke interactie te onderzoeken. Met boui-boui, haar ontwerpstudio in Tunis, nodigt ze uit tot reflectie over de relatie tussen natuur en cultuur via interactieve maaltijden en eetbare installaties.

see also
 
Loading...