Tumbleweed #4
online film screening
WE 09.12.2020 20:30

Films van opkomende filmmakers! 

Welkom op Tumbleweed, een ontmoetingsplaats voor filmmakers en -liefhebbers. Christina Stuhlberger, filmmaker en artiste associé bij Beursschouwburg, cureert een online filmavond met afstudeerwerken die met elkaar resoneren. Omdat ze gelooft dat films van jonge kunstenaars meer ruimte verdienen, staat ze hen bij voor de verspreiding van hun werk. Na de film screening volgt een nagesprek met de filmmakers, live vanuit Beursschouwburg.

Reserveer alvast een gratis ticket. Op de dag van de screening ontvang je een ticket-code in je mailbox. Kom binnen op beursschouwburg.be, hier dus, helemaal bovenaan.


PROGRAMMA


My 18th by Margot Clavel & Julian Schwandner
6’51’’

Terwijl hij een potje Fortnite speelt, fantaseert Markos (16 ½) over zijn 18de verjaardag.

regie: Margot Clavel & Julian Schwandner, montage: Julian Schwandner, cast: Markos Dragoumis, muziek: Aris Voutirakos

BIO
Julian studeerde in juli 2019 af in Film & TV Productie aan de School Of Design van de Greenwich University in Londen. Hij studeerde film in Berlijn, Londen & Praag en voltooit momenteel een master Regie aan de LUCA School of Arts in Brussel.

 

Farfallino by Adele Dipasquale
7’24’’
In Farfallino, met Engelse ondertiteling

Deze film is een onderzoek naar 'Farfallino' taal, een gecodeerde versie van het Italiaans dat door kinderen wordt gebruikt om stiekem met elkaar te communiceren. In het Italiaans betekent farfallino letterlijk ‘vlindertaal’.

met: Cristina Lavosi

BIO
Adele Dipasquale (Italië, 1994) is beeldend kunstenaar, woont momenteel in Den Haag (NL) waar ze onlangs een master behaalde in Artistic Research aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten KABK.

 

The New Capital by Juliette Le Monnyer
14’11’’
in het Frans & Arabisch, met Engelse ondertitling

The New Capital documenteert de bouw van de nieuwe Egyptische hoofdstad in het midden van de woestijn. Is dit de toekomst, science fiction in wording of een oude bezetting?

geluid : Lucien Richardson, color grading : Maxime Gourdon, regie : Juliette Le Monnyer

BIO
Juliette Le Monnyer is beeldend kunstenaar en filmmaker in Brussel. Haar werk baseert zich op perceptie, geopolitiek en ecologie als domeinen van experiment.

 

Onder woorden by Martijn Van de Wiele
14’35’’
In het Nederlands en Engels, met Engelse ondertitels

Een korte essay documentaire waarin een groep stotteraars leert hun gedachten al zingend onder woorden te brengen.

camera: Martijn Van de Wiele, Saco Dhondt, geluidsopnames: Luca Fetnaci, Ziya Lemin, montage: Martijn Van de Wiele, muziek: Domien Cnockaert, Nathan Ysebaert, zang: Anna Nuytten, luit: Thomas Langlois, dank aan VZW BeSt

BIO
Martijn Van de Wiele studeert film aan KASK in Gent. Zijn bachelorfilm 'The Afterlife of Fatherbird' kreeg een eervolle vermelding van de jury van de VAF Wildcards.

You might also like: