music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
het TheaterFestival @ Beursschouwburg

Read more

Het TheaterFestival zet 10 dagen lang een grote spot op het mooiste dat ons theaterlandschap in Vlaanderen, Brussel en Nederland biedt. Het TheaterFestival nodigt haar publiek uit voor dit unieke moment van het jaar waarop het nog één keer kan genieten van de meest belangwekkende en toonaangevende theatergebeurtenissen van het seizoen.

Voor editie 2017 trok een jury van theaterexperts bestaande uit recensenten Johan Thielemans (voorzitter), Charlotte De Somviele, Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Pieter ’T Jonck, Els Van Steenberghe, dansprogrammator Samme Raeymaekers en docent Karel Vanhaesebrouck in seizoen 1617 het veld in en stelde de juryselectie samen.

Daarnaast toont het TheaterFestival niet te missen voorstellingen uit de selectie van het Nederlandse Theaterfestival en eist aanstormend talent zijn plek op binnen het kader van Circuit X, de Roel Verniers Prijs of het extra randprogramma. Voor 5 jonge makers is het festival het startschot van een tournee.

Het TheaterFestival vangt traditiegetrouw aan met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union uitgesproken door een kunstenaar met renommee, de State of the Youth laat jong tegengeluid horen en ook internationaal perspectief met de State of the Other.

Voorstellingen wisselen zich af met verdiepende debatten, kritische nagesprekken, inspirerende workshops en meer voor publiek en professional. Ook vindt de uitreiking van de Roel Verniers Prijs opnieuw plaats. De Taalunie Toneelschrijfprijs wordt dit jaar uitgereikt tijdens het Nederlandse Theaterfestival in Amsterdam (7-17 september).

Het TheaterFestival vindt dit jaar plaats in en rond festivalcentrum Kaaitheater, Kaaistudio’s, BRONKS, Beursschouwburg, KVS, De Vaartkapoen, CC Strombeek/Grimbergen en CC Westrand/Dilbeek.

FIND US AT THE ROOFTOP! BAR & TERRACE BEFORE & AFTER THE PERFORMANCE