music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
het TheaterFestival @ Beursschouwburg
Boris Van Severen & Jonas Vermeulen The only way is UP

performance

Boris Van Severen & Jonas Vermeulen The only way is UP

theater performance
TU 05.09.2017 20:30
WE 06.09.2017 20:30

“Better a ‘Has Been’ than a ‘Never Was’.” (Tony in The Up Series, BBC)

Boris Van Severen en Jonas Vermeulen overtuigden eerst TAZ, daarna Edinburgh Fringe Festival en daarop de rest van de wereld met hun debuut The Great Downhill Journey of Little Tommy. Een voorstelling als een concert dat hard rockend de zaal op z’n grondvesten deed daveren.

In hun nieuwe voorstelling The only way is UP brengen Boris en Jonas vier hoofdpersonages aan het woord op verschillende sleutelmomenten in hun leven: als kind, puber, jongvolwassene, dertiger, veertiger en vijftiger. Ze leiden geen bijster spectaculaire levens, maar doen doodgewone dingen, die niettemin grappig, spannend of ontroerend kunnen zijn. Hun inspiratie haalden ze o.m. bij The Up Series (BBC).

Hoezeer verandert je houding tegenover bepaalde thema’s naarmate je ouder wordt? In hoeverre is de manier waarop je in het leven staat al van jongs af aan bepaald? Is er een manier om ouder worden niet langer als een eliminatie van mogelijkheden te beschouwen, maar als iets om naar uit te kijken? Boris en Jonas zoeken het uit in een voorstelling over alledaagse dingen, in een surreëel universum dat alles wegheeft van een langgerekte lsd-trip.

De zelfgeschreven soundtrack wordt dit keer niet door een rockband gebracht, maar komt tot leven met twee dj booths die live muziek én (neon-) quotes tegen elkaar op samplen. Een elektro-opera, zo u wil.duur: 60 min.
taal: EN gesproken

van, met Boris Van Severen, Jonas Vermeulen | artwork Sarah Yu Zeebroek | techniek Jonas Castelijns & Korneel Coessens | muziektechniek Frederik De Witte | productie CAMPO | coproductie het KIP, d e t h e a t e r m a k e r & Het Theaterfestival

As part of het Theaterfestival / Circuit X