Links-rechts, rechts-links, Uppercut
Uppercut#1 met Joost Vandecasteele & Tom Van Grieken

beurscafé conversations

Uppercut#1 met Joost Vandecasteele & Tom Van Grieken

lecture
WE 18.01.2017 20:00

Voor de nieuwe debatreeks van De Morgen, Passa Porta en Beursschouwburg geeft schrijver-performer Joost Vandecasteele de aftrap. Nog voor er sprake was van brexit of Trump, wilde hij al lang Vlaams Belang-partijvoorzitter Tom Van Grieken uitdagen voor een gesprek. Van Grieken nam de handschoen op en schreef terug. De heren maken zich nu op voor de publieke confrontatie in de boksring van het Beurskafee op woensdag 18 januari. Moderator is opiniërend hoofdredacteur Bart Eeckhout.

Joost Vandecasteele wil Tom Van Grieken grondig bevragen over het conservatisme van zijn partij en over hoe het mogelijk is dat we onze samenleving structureren volgens het gedrag van "de agressieve idioot"? "Ik wil het met u eens hebben over de toekomst, en niet over vroeger", zo klinkt het. Lees het volledige stuk hier.

Tom Van Grieken richt in zijn weerwoord dan weer de pijlen op de negatieve gevolgen van de open grenzen en de toenemende globalisering die de 'gewone burger' door de elite wordt opgedrongen, maar waar die eerste toch vooral "de dupe van wordt". "Wel de toekomst, die behoort ons toe, en daarmee bedoel ik terecht de boze burgers", zegt hij. Lees het volledige stuk hier.

Beide heren maken zich nu op voor de publieke confrontatie in de boksring van het Beurskafee. Bart Eeckhout, scheidsrechter van De Morgen, bemiddelt en vuurt aan. In de zaal vertolkt zijn sidekick Fleur van Groningen de stem van het publiek. Iedereen is welkom!

Organisatie: Beursschouwburg, Passa Porta & De Morgen

http://passaporta.be
http://demorgen.be

Dit evenement gaat door in het Nederlands.

You might also like: