NoMoBS + $oul'Art

music

NoMoBS + $oul'Art

concert
SA 05.03.2016 19:30

NoMoBS

No Mo' BullShit

Salahdine Ibnou Kacemi, Saïd ‘Eazy Lo’ Boumazoughe, Mike De Ridder en Yahya ‘R8’ Affane zijn geboren en opgegroeid op Kiel, Antwerpen. Een buurt ten zuiden van Antwerpen waar verloedering en criminaliteit heerst maar waar ook een leuke multiculturele sfeer hangt.
Salah en Eazy Lo maakten hun eerste beats en lyrics in de kamer van Salah, toen nog als solo artiesten. Eazy Lo kende R8 van de buurt en wist dat hij ook bezig was met rap. Hij heeft R8 bij Salah gebracht en samen hebben ze enkele tracks gemaakt. Via sociale media vond Salah Mike. Mike had een freestyle gedropt op internet die meteen opviel voor Salah. Ze kende elkaar nog van het middelbaar en het contact was snel gelegd. Zo is in 2011 NoMoBS opgericht. De naam uit zich als kritiek op de hedendaagse hiphop cultuur waar men tegenwoordig vooral inhoudsloze teksten brengt. NoMoBS brengt teksten echt uit hun leven dat zij en hun vrienden hebben gekend terwijl ze opgroeiden in een buurt als Kiel. De beats, geproduceerd door Salah, durven alle stijlen uitgaan maar NoMoBS is vooral herkenbaar door de 4 verschillende talen en stijlen waarop er gerapt wordt (Nederlands/Antwerps, Frans, Arabisch en Engels).

$oul'Art

$oul'Art is een groep uit Mechelen en Vilvoorde bestaande uit M13, Jazzy Bench, Zed, Sparrow en Martha. De ziel van deze muziekgroep bestaat uit hiphop, soul en echtheid. Soul'Art brengt zang en rap samen in het Nederlands, Frans en Engels.
Hiermee willen ze zowel de taalgrens als internationale grenzen overschrijden. Tijdens hun pril bestaan slagen ze hier al in met optredens van Luik tot Gent en Brussel tot Antwerpen. Op 11 november kwam de tweede film 'Black' van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah uit. Martha vertolkt de hoofdrol in deze film en $oul'Art verzorgde 3 tracks voor de soundtrack.

You might also like: