music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Anna de Manincor / ZimmerFrei (IT/BE) Almost Nothing

film

Anna de Manincor / ZimmerFrei (IT/BE) Almost Nothing

film
WE 28.11.2018 20:30 BE première

Een blik achter de schermen van CERN; een wereld waar iedereen dezelfde taal spreekt: die van het experimentele onderzoek.

Bij exacte wetenschap denken we vaak aan spectaculaire ontdekkingen die nieuwe werelden openen. Higgsboson! Zwaartekrachtgolven! We vergeten daardoor wat er gebeurt tussen de ontdekkingen door: het systematische werk van een leger wetenschappers. 

Almost Nothing observeert het dagelijkse leven binnen CERN, een ondergrondse kathedraal op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk. Een wereldomvattende gemeenschap, van duizenden mensen, die samen werken aan een gemeenschappelijke doel. Hoe vinden zij hun plaats in dit uniek en gigantisch denkorganisme? En naar wat zijn zij eigenlijk op zoek? 

Een unieke inkijk in een ‘kennis-samenleving', waar het leven van elke individu zich verweeft met de vreugde en de pijn van wetenschappelijke ontwikkelingen.

ZimmerFrei is een kunstenaarscollectief, in 2000 opgericht in Bologna door Massimo Carozzi, Anna de Manincor en Anna Rispoli. Hun artistiek oeuvre varieert van videokunst, documentaire, installatie tot fotografie, performance, worshops en projecten in de publieke ruimte. Een gemene deler is het onderzoeken van imaginaire stedelijke omgevingen en het verkennen van de grenzen tussen openbare ruimte en privéterrein.

https://almostnothing.eu

Aftertalk w/ regisseur Anna Di Manincore en deeltjesfysicus Freya Blekman, gemodereerd door Ides De Bruyne

Engels, Frans en Italiaans gesproken, Engels ondertiteld.

2018, 74'