Busy Rocks Takes Stage!
Marisa Cabal & Stav Yeini As it fell
dans performance
TH 12.04.2012 20:30 première
FR 13.04.2012 20:30

Marisa Cabal en Stav Yeini spelen met beweging in realiteit en fictie.

In welke mate wordt de ervaring van een voorstelling bepaald door het gezichtspunt van de kijker? In As It Fell willen Marisa Cabal en Stav Yeini (Busy Rocks) beweging benaderen vanuit verscheidene perspectieven. Ze combineren live performance en video en creëren zo meerdere lagen van perceptie: ze lichten fragmenten uit een totaalbeeld, doen delen van de scène vervagen of leggen nadruk op elementen die anders onopgemerkt zouden blijven.

In As It Fell functioneren de gefilmde beelden als een verlenging van het lichaam van de danser, en vice versa. De beweging ligt niet enkel in het lichaam, het verplaatst zich ook over de scène, over verscheidene media heen. As It Fell veroorzaakt een actieve reflectie over onze positie als observator van beweging, performance, film en media; over onze perceptie van de werkelijkheid door filters van informatie.

Duur 30 minuten Concept en performance Marisa Cabal, Stav Yeini Video-ontwerp Ychaï Gassenbauer Geluidsontwerp Stijn Demeulenaere Productie Caravan Production voor Busy Rocks Coproductie Beursschouwburg, workspacebrussels Residenties Beursschouwburg (Brussel, BE), Theater Zuidpool (Antwerpen, BE), Rosas via workspacebrussels (Brussel, BE) Château de Monthélon (Montréal, FR), STUK Kunstencentrum (Leuven, BE) Met de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie Busy Rocks is artist-in-residence in Beursschouwburg (Brussel, BE)