music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Catherine Graindorge + Natasha Pirard

music

Catherine Graindorge + Natasha Pirard

concert
FR 27.09 20:00

De Brusselse violiste, altvioliste, componiste en actrice Catherine Graindorge bracht in april 2024 haar derde soloalbum “Songs for the Dead” uit en brengt die nu op het podium samen met zanger Simon Huw Jones (And Also The Trees), bassist Pascal Humbert (16 Horsepower, Wovenhand, Lilium) en pianist Simon Ho. Het ensemble brengt een betoverende blend van neo-klassiek, rock en ambient. 

“Songs for the Dead” is geïnspireerd op de Oud-Griekse mythe van Orpheus en het gedicht “Dream Record: June 8, 1955” van Beatnik-legende Allen Ginsberg. Net als Ginsberg mijmert Graindorge over welke kennis en invloed de overledenen hebben over de levenden. Daarbij verkent ze thema’s als leegte en herhaling, licht en schaduw, angst en hoop. Het resultaat is een intens eerbetoon aan liefde en verlies. 

Catherine Graindorge heeft sinds haar eerste soloalbum "The Secret of Us All" uit 2012 meermaals prijzen ontvangen voor haar composities voor dans, film en opera en werkte al samen met artiesten zoals Debbie Harris, Nick Cave en Warren Ellis. Aan haar vorige plaat “The Dictator” werkte Iggy Pop mee. 

http://www.catherinegraindorge.com/

http://www.instagram.com/catherinegraindorge/

 

Natasha Pirard is een musicoloog en componist uit Gent. Ze is gefascineerd door de invloed van geluid op het menselijk lichaam, de politieke betekenis ervan en geluidspollutie. Met synthesizers en akoestische instrumenten creëert ze elektro-akoestische muziek. Zacht en mysterieus, ongrijpbaar en glinsterend.

Haar album, "Dream Cycles", kwam uit in februari 2024 op het Gentse label DEEWEE. Het is een 120 minuten durende verkenning van geluiden, loops, frequenties en golven, een acht-delige muzikale cyclus verdeeld in 15-minuten secties over vier cassettes die momenteel alleen verkrijgbaar bij zijn haar live optredens.

https://www.instagram.com/tashapirard/