music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Deep Dive summer residency
Farida Amadou

Farida Amadou

Met haar basgitaar als trouwe sidekick werkt de autodidactische geluidspionier aan, nouja, iets nieuws natuurlijk – maar wat dat juist is, weet niemand.

Farida Amadou (zij/haar) zoekt al jaren de grenzen op van wat er allemaal uit haar elektronische bass kan komen. In 2021 voegde ze daar voor het eerst video aan toe, in een vibrerende performance waarin beeld en geluid versmolten. Nu is Farida van plan om dit nog verder te openen door workshops te organiseren waarrond een community kan ontstaan. Hoe dat juist zal klinken, weet op dit moment niemand. Maar dat het iets nieuw en ongehoord is, daar mag je bij Farida wel op rekenen.

BIO
Farida Amadou (1989, BE) is een autodidactische muzikant en performer gevestigd in Luik, België. De elektrische bas is haar voornaamste instrument sinds 2011. In 2013 begon ze veel verschillende muziekgenres te spelen, waaronder blues, jazz en hiphop. Consequent genoemd als een van de meest opmerkelijke nieuwe sterren van de Europese free en improv scene, haalt Amadou de meest opwindende geluiden uit haar Fender bas zonder de muzikaliteit uit het oog te verliezen. Ze heeft zich (inter)nationaal bewezen in uitdagende samenwerkingen met grootheden als free jazz pionier Peter Brötzmann en Thurston Moore van Sonic Youth. In 2018 speelde ze bij Luikse punk-combo Cocaine Piss. Voor Europalia 2021 maakte Farida een geluidsinstallatie, met de steun van Overtoon, QO2 en les ateliers claus. 2023 wordt een jaar van toeren en werken aan een nieuw album.

You might also like: