music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Deep Dive summer residency
Loucka Fiagan

Loucka Fiagan

Multidisciplinaire poëet gaat in de schaduw van ons (onder)bewustzijn op zoek naar gecensureerde poses, performances, vormen, verhalen, lawaai en andere prachtige gruwel.

In ons onderbewustzijn bevinden zich houdingen, levensvormen, klanken en verhalen die we zonder het te begrijpen zelf weg censureren. Multidisciplinaire poëet Loucka Fiagan (hij/hem) gaat ernaar op zoek. Hij duikt fysiek en mentaal in een psychoanalytische schaduw tot video, audio en woorden vanuit het donker de spotlights invloeien. Aanschouw, wat we zijn vergeten dat we zijn vergeten! Begrijp je het nog niet helemaal? Goed zo, dan ben je er klaar voor. Let’s go.

BIO
Loucka Fiagan (1994, BE) is een multidisciplinaire dichter. Ook al woont hij in België, verblijft Loucka vaak in het (collectieve) onderbewustzijn en de vele verhalen die daarin schuilen. Daar vindt en maakt en gebruikt hij tekst, muziek, dans in alle mogelijke hybride mengvormen om conventionele kunstvormen vakkundig te doorbreken, zoals de surrealistische of underground beat bop kunstenaars die hem inspireren. Zo maakt hij samen met Oscar Cassamajor en Castélie Yalombo multimediale performances onder de naam WDKY, of samen met Vinco Zine experimentele hiphop onder de naam The Eskaton 115. Hij maakt ook deel uit van de stichting Home JAN voor kunst, permacultuur en zorg.