get well soon ?

een focusprogramma over ziekte, lichamen en verzet

focus programme
18 SEP — 20 DEC

Lieve lezer van deze zomerbrief,

Jouw Beursschouwbrigade neemt een zomerpauze – kwestie van gezonde rust, gezond verstand, gezonde buitenlucht en een gezonde geest in een gezond lichaam. Maar wat is dat eigenlijk, gezond zijn? En wie mag dat beslissen? Na de zomer duiken we er samen in.

Wie wil kan – rustig aan – het najaarsprogramma al eens bekijken.

Tot dan x B.

MUSIC
PERFORMANCE
FILM
EXPO
CONVERSATIONS

Wie bepaalt wat het betekent om gezond te zijn? En wie mag bepalen wat een gezond lichaam zou moeten zijn? Wat maakteen leven waardevol en hoe gaan we om met verlies? Kunnen we ziekte zien als een vorm van verzet?

In een maatschappij die waarde meet op basis van productiviteit, worden sommige lichamen weggezet als kwetsbaar, ziek of afgedankt. Deze lichamen worden als afwijkend gezien omdat ze niet passen binnen de achterhaalde en discriminerende normen van gezondheid en verstandelijkheid. Hoe gaan mensen om met deze labels die getekend zijn door vooroordelen gelinkt aan ras, gender en klasse?

Het focus programma ‘Get well soon’ moedigt ons aan om ziekte niet alleen als een persoonlijke kwestie te zien, maar als een reflectie van systemische tekortkomingen en ongelijkheden. Het programma viert diegenen die de stigma’s rondom ziekte uitdagen en afwijzen wat door onderdrukkende machthebbers wordt opgelegd. Het idee van een 'perfect en gezond' lichaam dat macht vertegenwoordigt, scheurt open, waardoor de rauwe realiteit en de collectieve kracht in diverse gemeenschappen zichtbaar wordt.

Dit najaar exploreert Beursschouwburg radicale genezingstherapieën, zelfverdediging en afwijking, andere vormen van verbondenheid, familie en welzijn, tools van verzet en nieuwe gesprekken met de doden. Dompel je onder in een programma over gezondheid, ziekte en gedijen in een turbulente wereld.

you might also like
 
Loading...