music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
HOMOGRAFÍA festival

performance

HOMOGRAFÍA festival

performance
TH 28.09.2023 20:00
TH 28.09.2023 21:30

A new festival-friend focused on sexuality beyond the norm.

LE CORPS DU ROI (2019, FR, 60’)
TH 28.09 20:00 
Matthieu Hocquemiller, with Mimi Aun Neko & Mathieu Jedrazak

De koning heeft twee lichamen, een echt en een politiek lichaam. Queer theorieën delen de idee dat het lichaam een fysieke en politieke constructie is. In deze gemoedelijke dialoog spelen Mathieu Jedrazak (performer en operazanger) en Mimi Aun Neko (performer, sekswerker en Thaise politieke vluchteling) hiermee en bevragen ze de representatiesystemen die hen hebben gevormd. Ze voeren een queer autobiografisch onderzoek en putten uit historische referenties die gaan van het Ballet Comique de la Reine tot Frozen, van de koning van Thailand tot Ulysse en Circe ́ en van de strijd van sekswerkers tot de kroning van Reims. Misschien is het wel een kroning waarin ieder van ons koning en koningin wordt van een mutatie in wording, of misschien zelfs een hekserijritueel om Circe, godin van de geëmancipeerde slaven, aan te roepen.

Voor sekswerkers houden we 10 kaartjes opzij. Stuur een mail naar info@lagarconniereprod.com. Presentatie in samenwerking met SNAP! Festival & UTSOPI

GAZE.S (2022, FR, 80’)
TH 28.09 21:30
Marianne Chargois & Romy Alizée

Dit vorig jaar gemist? Grijp je kans om naar een onmisbare performance te komen kijken over het leven van sekswerkers. Uitgaande van het concept "gaze" of "de blik" wat betekent dat representaties steeds vanuit specifieke perspectieven worden gemaakt, schrijven Romy en Marianne een radicaal pornografisch manifest over de blik van een sekswerker. In deze autobiografische en performatieve trip staan ze stil bij de grijze zones wanneer het gaat om grenzen stellen aan het opvolgen van instructies en het zich toe-eigenen van de normen rond sekswerk.

Voor sekswerkers houden we 10 kaartjes opzij. Stuur een mail naar info@lagarconniereprod.com.
Presentatie in samenwerking met SNAP! Festival & UTSOPI