music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
how to relate
State of the Arts Tools for a fair future

conversations

State of the Arts Tools for a fair future

conversations food
SA 04.03.2023 19:30

Preview van de nieuwe Fair Arts Almanac

Wat als rust een essentieel onderdeel wordt van wat we als werk zien? Hoe ziet een verdienmodel eruit dat gebaseerd is op wat je nodig hebt? En slagen we erin werkplekken te creëren die het oudersschap niet alleen tolereren, maar echt omarmen? Wat als burgers konden meebeslissen over cultuurpolitiek?

De inhoud voor de tweede editie van de Fair Arts Almanac kwam tot stand tijdens een reeks evenementen in 2021. De voorbereidende evenementen vonden maandelijks en op verschillende locaties plaats. De onderwerpen werden besproken en voorbereid door verschillende groepen die zich bezighielden met urgente vragen die vandaag leven onder kunstenaars en cultuurwerkers. In 2022 volgde een collectief redactieproces.

Het verzamelde materiaal werd getranscribeerd, getransformeerd en verzameld op een webplatform gehost door OSP (Open Source Publishing). Op basis van dit materiaal en de input en bijdragen van 12 redacteurs is de fysieke Fair Arts Almanak in de maak. Het wordt een publicatie met 12 hoofdstukken die het ritme van de seizoenen volgen en een grote verscheidenheid aan onderwerpen, schrijvers en formats aanreikt.

Een levendige installatie biedt inkijk in de vele ideeën en discussies die de tweede editie van de Fair Arts Almanac omvat. In een scenografie van vragen en hoofdstukken duiken we in enkele inspirerende voorstellen rond sociale, economische, ecologische en politieke vragen in de kunsten.

Met o.a. Laura Oriol, Justine Maxelon, Nicolas Galeazzi, Gosie Vervloessem, Wouter Hillaert en Katrien Reist.

https://state-of-the-arts.net/
https://www.instagram.com/stateofthearts_/

 

Onderdeel van How To Relate, een programma door Julia Reist in samenwerking met het project Landing on Feathers by Jija Sohn en Aleksandra Lemm