music performance film expo dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Khadija El Kharraz Alami Re-Claiming Space

performance

Khadija El Kharraz Alami Re-Claiming Space

It Takes a City festival performance
FR 09.02 19:30
SA 10.02 19:30

Elke avond nodigt Khadija El Kharraz Alami iemand anders uit op scène. Een performer, kunstenaar, acteur, schrijver, mens, danser. Je bent getuige van hun eerste ontmoeting. 

 

'Re-Claiming Space' creëert ruimte en aandacht voor de ongekende facetten van vrouwelijke energie en onderzoekt hoe deze te verdiepen. In deze performance manifesteert Khadija het vrouwelijk schoon, de kwetsbaarheid, ongehoorde stemmen, het fysieke, en onderbelichte vrouwelijke perspectieven. 'I'm re-claiming space by sharing space.' Haar onderzoek is geïnspireerd door o.a 'De Ontembare Vrouw' van Clarissa Pinkola Estés en 'Your Silence Will Not Protect You' van Audre Lorde. Khadija’s werkproces kenmerkt zich door niet alles vast te leggen waardoor de performance zich vormgeeft op het podium. 

in het Engels 
90 min.

GUESTS

VR 09.02
Valeria Secchi (1992, zij/hen) is een danser/performer/maker, geboren en getogen in Sardinië (IT). Momenteel gevestigd in Antwerpen, werkt ze sinds 2021 als kunstenaar voornamelijk tussen België en Italië. Als maker ontwikkelt ze een bewegingsonderzoek in relatie tot biomaterialen gemaakt van verspild voedsel door beeldend kunstenaar Giulia Cauti. Zo zoekt Valeria naar een politiek lichaam in constante transformatie en aanvaarding van hun meervoudige identiteiten.  Sinds 2023 geeft ze les in improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en werd ze lid van het traject voor nieuwe makers 'Platform in De Maak'. 

 

ZA 10.02 
Amina Abouelghar is een danseres en performer uit Brussel en Caïro. Ze studeerde af aan het Cairo Contemporary Dance Center. Ze is medeoprichter van het dansduet ‘Nafaq’ en werkt samen met verschillende media en kunstenaars, zoals filmmakers, muzikanten en theatermakers. Haar laatste werk getiteld ‘Young Dreams’ ging in première op het 'NEXT Festival' en gaat over het geheugen en verhalen vertellen door middel van dans. Abouelghar is vaak geïntrigeerd door 

 

Khadija El Kharraz Alami groeide op in Amsterdam en baande zich, wars van conventies en vanzelfsprekendheid, een weg naar een plek in het Nederlandse theater. In haar voorstellingen volhardt ze in het bevragen van perspectieven – en ook de positie die ze zelf heeft weten te verkrijgen. Eerder speelde ze in de Kaaistudio’s de solo 'Nu ben ik Medea', waarmee ze de KBC Jongtheaterprijs won op Theater Aan Zee. De reeks 'Re-claiming Space' begon als een vooronderzoek voor 'The Waves' (2021). 
https://www.instagram.com/khadouzja/

 

concept | Khadija El Kharraz Alami
design | Rosa Schützendorf 
costume design | Octavia de Buysscher
video | Julie De Clercq 
sculpture | Matt Burgess
dramaturgical advice | Esther Severi 
production | kunstenwerkplaats 
coproduction | kunstenwerkplaats, Kaaitheater, Frascati, Productiehuis Theater Rotterdam en NTGent 
with the support of the Dutch Embassy
image | Matt Burgess