La Fleur — Monika Gintersdorfer & Franck Edmond Yao Nana ou est-ce que tu connais le bara
dans
FR 07.02 20:30
SA 08.02 20:30

Urban dansverhaal over seks en werk, naar de roman van Émile Zola.

Zola’s verhaal volgt het leven van Nana, die erin slaagt om uit de armoede en de onderbuik van de samenleving te ontsnappen door een courtisane te worden voor rijke mannen. De Afro-Europese dansgroep La Fleur brengt het verhaal up-to-date en ziet hedendaagse Nana’s in de Kim Kardashians, Emma Lohoueses en Diaba Sora’s van deze wereld. Kapitalisme en fysieke vrijheid, bourgeoisie en proletariaat - wie heeft echt de macht?

In deze interpretatie is de heldin een sterke, ondernemende vrouw die, als sekswerker, haar lichaam gebruikt om zich tussen de machtsstructuren van de samenleving een weg naar de top te banen, op zoek naar een beter, aangenamer leven. Aan de hand van urban dance en met name de Coupé Décalé-stijl, creëren de artiesten een soms agressieve, soms erotische maar altijd zeer fysieke spanning tussen podium en publiek.

lafleur.direct
facebook

 

In French with English translation
Duration: 1 h 40 minutes

production: La Fleur, a coproduction by: MC93 — Maison de la Culture de Seine-Saint-Denis, Theater Bremen, Pumpenhaus Münster, suppoprted by: Doppelpass Fund of the German Federal Cultural Foundation. The realisation of the presentations at Beursschouwburg is supported by the Goethe Institut Brussels.

You might also like: