music performance film expo conversations dig deepeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer
Let's take the bus together!

film

Let's take the bus together!

film
FR 02.12.2022 16:30

We nemen samen de bus naar Strombeek voor de opening van het Lumbung film event!

Om Den Douwe (deel van de oude Douwe Egberts koffiefabriek) in Strombeek te geraken moet je een bus nemen en een stukje wandelen. Zullen we samen reizen?

Afspraak aan de ingang van Beursschouwburg om 16:30. We zijn terug in het centrum rond 22:00. Wij betalen de tickets!

meer over het event

Lumbung film is een verzameling film- en videowerken van lumbung leden en kunstenaars. Deze films werden tijdens de 100 dagen van documenta vijftien in Kassel vertoond om de andere tentoongestelde werken van de kunstenaars en leden aan te vullen en in een context te plaatsen.

In de 100 dagen na de afsluiting van documenta vijftien, krijgen lumbung leden en kunstenaars de kans om de films uit de collectie lumbung film te delen door hun eigen screenings en evenementen over de hele wereld te organiseren. Op deze manier blijven deelnemende kunstenaars en leden interlokaal met elkaar in contact, waardoor lumbung film een leven na Kassel krijgt.

Als onderdeel hiervan is Cc Strombeek in het eerste weekend van december host van lumbung film en vertoont een selectie van deze films en video’s. Het programma wordt samengesteld door Subversive Film, een kunstenaarscollectief werkzaam in Brussel en Ramallah, gevormd door Mohanad Yaqubi en Reem Shilleh. Beide kunstenaars zijn lid van de lumbung-gemeenschap en hun werk was eerder dit jaar op documenta in Kassel te zien. Voor deze gelegenheid zal Cc Strombeek een andere locatie activeren, Den Douwe, onderdeel van de voormalige Douwe Egberts koffiefabriek.

Dit evenement wordt georganiseerd door Cc Strombeek met de steun van argos - centrum voor audiovisuele kunsten en beursschouwburg.

Opening: Vrijdag 2 December, 18:00 - 22:00
Open: Zaterdag 3 - Zondag 4 December, 11:00 - 18:00

Tickets: 5 euro (De ticketinkomsten ondersteunen rechtstreeks de deelnemende lumbung-leden)

meer over Subversive Film

Subversive Film is een onderzoeks- en productiecollectief van cinema dat nieuw licht wil werpen op historische werken met betrekking tot Palestina en de omliggende regio, steun wil verwerven voor filmconservering en archiveringspraktijken onderzoekt. Hun langlopende en huidige projecten verkennen dit cine-historische veld en omvatten het digitaal heruitbrengen van eerder over het hoofd geziene films, het cureren van zeldzame filmvertoningen, het ondertitelen van herontdekte films, het produceren van publicaties en het bedenken van andere vormen van interventies. Subversive Film werd opgericht in 2011 en is gevestigd in Ramallah en Brussel.

Mohanad Yaqubi is filmmaker, producent en een van de oprichters van het in Ramallah gevestigde productiehuis Idioms Film. Hij is ook onderzoeker aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent. Reem Shilleh combineert onderzoek, bewegend beeld, curatorschap, montage, archivering en schrijven om de oneindige formaties van geheugen en collectiviteit in vraag te stellen. Zowel Reem als Mohanad zijn medeoprichters van The Kitchen in Brussel.