Loraine Furter Whispering Pages & Interrogation Hearts

conversations

Loraine Furter Whispering Pages & Interrogation Hearts

workshop
SA 27.04 10:00 - 18:00

Over rebelse en empowerende publicaties uit het verleden, heden en de toekomst.

Adem diep in door je neus en diep uit door je mond... In een paar ademhalingen zullen we elkaar ontmoeten in een parallelle tijdruimte waarin we kunnen dromen over empowerment door middel van publicatie, in de breedste zin van het woord, inclusief mondelinge overdracht en hybride~cyborg formats.-՞ ՟ ՚

Van (micro-)typografie tot redactionele structuren. Van roddel tot openbare toespraak. Van ghostwriting tot collectieve pamfletten.

Gedetailleerd programma volgt binnenkort!

 

Dit collectieve moment wordt georganiseerd in het kader van het onderzoeksproject "The politics of publishing: researching encounters between artists' books and intersectional feminist tools", dat zich richt op kunstenaarsboeken en de politiek van het uitgeven. Het project maakt ontwerpen om verwaarloosde verhalen op dit gebied te herdenken, met behulp van kritisch design en feministische tools. Het project bestaat uit een serie hybride publicaties (papier, digitaal, ruimtelijk, mondeling) die objecten en verhalen reactiveren en opnieuw doen circuleren.

 

Georganiseerd door Loraine Furter, grafisch ontwerpster en onderzoekster in het kader van het PhD programma in kunstonderzoek aan Sint Lucas Antwerpen, UAntwerpen & ARIA. Loraine is grafisch ontwerpster en docente, gespecialiseerd in hybride uitgave en verliefd op subversieve anti-hegemoniale praktijken. Ze is medeoprichtster van het cyberfeministische collectief Just For the Record, de typografie onderzoeksgroep Bye Bye Binary en het Intersections of Care project.
https://www.lorainefurter.net/